Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Toiveita lorukorttivaihtoihin

Heipsis!

Jonkin verran on ihmiset toivoneet teemoja, mitä ottaisin lorukorttivaihtoihin, ja jonkin verran olen niitä toteuttanutkin (esim. pojille sopivat  lorut ja ystävyys). Niitä toiveita on vaan jätetty eri postauksiin ja sähköpostiin ym., niin ne on vähän levällään joka puolella, ja toivoisin että jos on noita toiveita, niin voisitteko kirjoittaa niitä tämän postauksen kommentteihin, niin pysyisin paremmin kärryillä itse.

En siis lupaa ottaa kaikkia toiveita ainakaan heti huomioon, koska itsellänikin on monenmoista ideaa vaihtojen teemoiksi, mutta haluaisin kyllä toteuttaa teidänkin toiveitanne! :)

Tähän postaukseen voi myös kirjoittaa muita käytännön toiveita vaihtoihin liittyen, jos sellaista on!

Esimerkiksi ennakkovarauksesta tuli yhdeltä osallistujalta mietteitä, niin kyselenpä teiltä muiltakin että mitä mieltä olette lorukorttivaihdon paikan ennakkovaraamisesta?

Siis nyt viimeisimmässä vaihdossa esim. oli 9 ennakkovarausta ja muille ei sitten tosiaan jäänyt paljon mahdollisuuksia, ellei sitten lisätä vaihdon osallistujamäärää kesken vaihdon, mikä taas voi olla vähän sekavaa osallistujille, että montako korttia sitä sitten oikein tehdään loppujen lopuksi.

Minä olen sitten kysellyt osallistujilta, että voidaanko ottaa vielä se ja tämä ja tuo vaihtoon mukaan, koska on harmittanut niiden puolesta, jotka ovat halunneet vaihtoon, mutta eivät ole ehtineet tuohon kymmeneen ensimmäiseen sijaan.

Itse haluaisin periaatteessa säilyttää tuon ennakkovaraamisen mahdollisuuden, koska silloin postattuani uuden vaihdon blogiini, ei tarvitse odotella kovin kauaa osallistujalistan täyttymisestä ja kortteja tulee kivasti. Mutta olisi toki kiva varsinkin nyt kun on tullut paljon uusiakin innokkaita osallistujia, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus päästä mukaan.

Yksi ehdotus olikin, että pitäisikö osallistujamäärä nostaa heti alkuunsa esim. 15:sta? Mutta jos ei sitten tule tuo lista kokonaan täyteen, niin olisiko se järkevintä että kaikki tekisivät sen 15 tuleepa vaihto täyteen tai ei? Siinä olisi sitten viime hetken osallistujillekin vielä mahdollisuus.

Lorukortithan ovat oivallinen lahjaidea myös eli varmasti olisi innokkaita ottajia noilla ylimääräisillä lorukorteilla. Ja jos tuntuu ettei saa niitä mihinkään menemään, niin minä voin kernaasti ottaa sellaiset ylimääräiset itselleni... heh! Minun tuttavapiirissä ainakin riittää halukkaita. ;)

Itse olisin varmaankin enemmän tämän osallistujamäärän lisäämisen kannalla, koska helposti sitä tekee sitten samalla vaikka 5 enemmän, kun rupeaa kerta tekemään, vai mitä mieltä te olette? Tai onko jotain sellaisia ideoita tähän avuksi, mitä en ole osannut ajatellakaan?

Olisi tosi kiva, jos yhtyisitte tuumailuihini suunnittelemaan mukaan niin, että tulisi kaikille mahdollisimman mieleinen vaihto! :)

Outi

25 kommenttia:

 1. Mitä muistan, niin pääsiäislorut oli ainakin yksi toive (en ottanut niitä viime vuonna, koska silloin oli käynnissä virpomislorut -vaihto) ja toinen toive oli englanninkieliset lorut. Omia ideoitani on ainakin laulupussi, väittämät, arvoitukset ja muistipelille meinasin ihan oman vaihdon kanssa joskus tehdä.

  VastaaPoista
 2. Sisaruksiin liittyviä loruja :)

  VastaaPoista
 3. Samallahan sitä tosiaan tekisi 15, kannatan Outin ehdotusta!
  Minka

  VastaaPoista
 4. Mä oon itse tehnyt paljon laulupusseja, samoin arvoituksia ja riimejä. Nämä on olleet aika hittejä tuolla työelämässä (päiväkodissa) Et noita ehdotan jo ehdotettujen lisäksi.
  Samoin just kaikki juhlapyhä aiheet, eri vuodenajat, eläimet (nämäkin vois jaotella kotieläimiin, viidakon eläimiin tms)
  Melkein mistä aiheesta vaan voi tehdä loru(riimi-, arvoitus-, laulu)pusseja, tai ainakin mä teen =) Itellä on varastossa n.600 korttia, mut aina mahtuu lisää =)
  Ai niin, laululeikit ois kans hyvä!
  Maaria

  VastaaPoista
 5. Juhlapyhät kiinnostaa minuakin kovasti. Vuodenaikoihin liittyen mulla oli viime vuonna neljä vaihtoa: talvi, kevät, kesä, syksy. Eläinlorukortteja tuntuu olevan aika paljon mulla. Silloin alussa kun en teemoittanut vaihtoa, niin ihmiset tekivät melkein yksinomaan eläinkortteja, mutta tuolla tavalla jaoteltuna esim. kotielämiin jne. voisin ottaakin joskus eläinvaihtoja.
  Sulla on Maaria ihan hirveesti noita kortteja kyllä tehtynä! Onko ne just vaihtojen kautta saatuja vai kaikkiko olet ite väkertänyt? Mulla on vaan jotain 350 lorukorttia, mutta tosiaankin aina mahtuuu lisää mukaan! :D

  VastaaPoista
 6. Joo, mulla on vähän kertynyt =)
  Ite oon väkertänyt kaikki. Nämä sun vaihdot on ensimmäisiä korttivaihtoja, mihin olen osallistunut. Oon vhän hurahtanut =)
  Mä oon tehnyt myös aakkoskortteja, toimintapusseja, leikkikortteja yms. Näitä kortteja en ole laskenut tuohon määrään. Sit on tietty lahjaksi tehty monta pussia ja myynytkin olen muutaman. yleinen vitsi onkin, et teenkö joka asiasta kortit ja pussit =)
  Maaria

  VastaaPoista
 7. Ennakkovaraus on hyvä ja 15 korttia on kiva :)

  VastaaPoista
 8. Maaria: Missä ajassa sä oot ne kaikki tehnyt? Kunnioitettava summa! :D Näihin tosiaan hurahtaa aika pahasti. Mä oon nyt pitänyt siis 21 vaihtoa, mutta olen jonkin verran aikaisemmin osallistunut muidenkin vaihtoihin.

  Mulla on ollu kans aakkosloruvaihto ja joulukalenterivaihto oli myös. Millaisia noi sun toimintapussit on? KOvasti kiinnostaa! Leikkikorttivaihtoja olen myös suunnitellut että joskus vois pitää. Huvittaa tuo sinuun kohdistuva yleinen vitsi, kun minullakin on nykyään ihan hirveesti päässä vaan, et pussiin pitäis saada ja laminoitua vaikka sun mitä. Vitseistäkin vois tehdä vähän isommille lapsille heh. Ja sellaisia "jatka lausetta" kortteja ja riimiparikortteja ja lasten tietovisakortteja ja mitä kaikkee.. :D Väreistä ja numeroista toki myös. Kehonosista olis kans hyvä saada. Ja kulkuneuvoista ja tyyliin kaikista käsitteistä heh (vastakohdat, paikan määreet eli siis vieressä, sivulla, päällä, alla jne., kulkuneuvot, vihannekset, hedelmät jne.). Minkä verran sä oot myytäviin pusseihin laittanut kortteja ja paljonko olet ottanut hintaa? Ootko tehny pussin ite?

  Taina: Kiitos kommentistasi! :)

  VastaaPoista
 9. =) 2007 oon tehnyt ensimmäiset korttini ;)
  Ne ekat oli vaan neliöitä/suorakaiteita, joihin netistä etsin lorut ja wordilta kuvan. Eli aika simppeleitä ja nopeita tehdä. Sit pikkuhiljaa alkanut vaatimustaso nousemaan itsellekin ja nykyisin kaikki on muotokortteja.
  Toimintapusseissa on esimerkiksi liikunnallisia tehtäviä, pelejä, ulkoleikkejä tms. Sisäleikkeihin on tarkoitus myös tehdä vastaava, tylsien päivien varalle =) Sinne tulee ihan varmasti ainakin siivousta! =)
  Joulukalenteripussin tein joskus töissä =) Siellä oli kans toimintaa, leivontaa, sadutusta ja muita tehtäviä. (toki noi kaikki ei ollut yhtäaikaa pussissa, vaan hiukan"huijaten", että saatiin oikeille päiville esim.
  leivonnat)
  Riimikortteja oonkin tehnyt. Varastan sulta kyl noi vitsit, käsitteet, "jatka lausetta" ideat =) Kiitos niistä!
  Me muuten tehtiin "paperinukke" ukko ja sille vaatteet ja niillä harjoiteltiin sitä, mitä ulos pitää laittaa päälle =)

  Myytäviä pusseja tein jokunen vuosi sitten. Kortteja oli pussissa 10-15 ja pussit tein itse kanssa. Jotain jämäpaloja hain siskolta ja niistä väkersin. Ei noista pusseista kyllä saanut niin paljoa, että olis maksanut vaivaa tehdä enemmän.

  Mä nyt seurailen tätä sun blogia ja osallistun taas vaihtoihin myöhemmin, kun on enemmän aikaa =)

  Maaria

  VastaaPoista
 10. Mä aloitin lorukorttien tekemisen 2010. :) Mä teen kortit aina eri tavoin riippuen inspiksestä ja siitä, minkä verran on aikaa käytettävänä. Edelleenkin saatan vaan tulostaa jonkun kuvan netistä, mutta paljon myös leimailen ja jos on aikaa, niin mielelläni teen korttiin jonkun erikoisemman taustan tai jotain.

  Sekä pihalle että sisälle olis kyllä hauska tehdä tuollaiset toimintapussit ja jokaiselle vuodenajalle omansa. Ihana, että aiot sisäpussissa huomioida siivouksen! :)

  Mun joulukalenteripussi sisälsi 24 jouluista lorukorttia, mutta tuollainen toimintapussi joulukalenteriksi on myös ollut mielessä. Ja tokihan siinä pitää huijata, muutenhan siitä ei mitään tule.. ;)

  Varasta ihmeessä ideoita! Minä teen samoin! ;) Oikein mukava jakaa ajatuksia. :D

  Toi onkin hyvä idea tehdä sellainen paperinukke pukemista varten! :) Meillä tänään oma tyttö väritteli pandaa ja sille vaatteita. Leikattiin ne irti ja laminoitiin, niin sai sinitarralla laitella vaatteita päälle.

  Joo, käsitöissä on aina se homma, että pitäisi ostajan olla sellaine, joka ymmärtää, miten paljon aikaa siihen käyttää, että saisi siitä sitten sellaisen hinnan, että kannattaisi tehdä.

  Kiva, että jäät blogia seurailemaan! Mulla näitä vaihtoja on vähän vaihdellen. Välillä on monta peräkanaa ja sitten kun tulee omia kiireitä, niin sitten ei välttämättä kuulu vaihdosta pitkään aikaan, mutta joskus joku kyselee, että voisiko olla taas vaihto, niin sitten otan viimeistään itseäni niskasta kiinni ja pykään vaihdon kasaan. Keväällä on itellä jotenkin enemmän aikaa näitä tehdä, joten ehkäpä näitä tässä nyt on suht tiheästi..

  VastaaPoista
 11. Tunnelorut olisi kyllä ihana. Tunteiden ilmaiseminen ja käsittely on kaikille lapsille iso opettelemisen aihe ja lorujen avulla niitä sanoittaminen ja osoittaminen voisi olla hauskaa.

  VastaaPoista
 12. Mulla just oli tunne -vaihto, mut siinä tuli kyl niin ihania, että voisin kernaasti ottaa joku kerta sellaisen vaihdon uudestaan. Ja tosiaan tosi hyvä aihe lasten kanssa. :)

  VastaaPoista
 13. Heip taasen...! :)

  Mulle tuli taas mieleen muutama vaihtoaiheidea...

  - LASKEMISLORUT eli siis nämä, millä valitaan hippa tms, eli entten tentten- ja auto ajoi kilparataa-tyyliset.
  - ONNITTELULORUT eli esim. syntymäpäiviä varten lorupussi, josta päivänsankari saisi nostaa tai kuvan perusteella valita itselleen synttärilorun.
  - VIIKONPÄIVÄT eli eri viikonpäiväloruja viikonpäivien harjoitteluun.
  - KUUKAUDET eli loruja kuukausien harjoitteluun.
  - VÄRIT eli loruja eri väreistä.

  VastaaPoista
 14. Mirkku: Laskemislorut on kovasti ollut itselläkin mielessä viime aikoina, että pitäisi niitä kunnolla koota itsele ylös, mutta ei ole tullut mieleen, että niistähän voisi tosiaan vaihdonkin pitää! Hieno idea! Tosin itse mielessäni ajattelen niistä aina siirtymäloruina heh.

  Mutta numerovaihto olis kyllä kans kiva... :)

  ONnittelulorut ei oo tullu mieleen myöskään, mut kiva idea sekin!

  Viikonpäivät ja kuukaudet on ehdottomasti kans otettava vaihtoon joskus!

  Väreistä oon pitänyt kerran yhden vaihdon, jossa oli osallistujia yhtä paljon kuin värilaulussa oli säkeistöjä ja jokainen teki siis yhden laulun kappaleen lorukortiksi. Ajatuksissa on ollut tehdä myös ihan tavallinen värivaihto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaten mekin käytetään niitä myös kaikenlaisissa siirtymätilanteissa, meillä kun on kahdeksan lasta ryhmässä ja osalla olisi niin kova hinku olla aina ekana joka paikassa, joten loruilla saadaan hyvin jokainen odottamaan vuoroaan, eikä tuloksesta voi kovasti valittaa, kun on "arpapeliä". Ja kumma kyllä vaikka häviäminen ja viimeisenä oleminen on joillekin lapsille todella pettymys, niin lorutellen sekin on helpompi kestää ja hyväksyä! Ja usein toistettavat lorut ja riimit harjoittavat lasta puheen melodisuuteen ja sujuvaan rytmiin, joten ovat tosi tärkeitä puheen ja kielen kehityksen tukemisessa.

   Ai kun kiva idea toi värilaulu-korttijuttu, taidanpa toteuttaa sen itse omalle ryhmälle... ;)

   Mirkku

   Poista
  2. Niin ja sitten kun sulla oli taannoin pojille tarkoitettuja loruja, niin olishan ihan tasa-arvon nimissä tytöillekin saatava omansa, jotain ihania ja hempeitä... :)

   Prinsessa-lorut uppois ainakin meidän ryhmän prinsessoihin ihan varmasti... :)

   T: Sama, katso edellä... :)

   Poista
 15. Joo, noi lorut on tosi kätevä juttu tollaisissakin tilanteissa!

  Mä haluaisin kans enemmänkin tollaisia lauluja tehdä niin, että joka kappaleesta olisi oma korttinsa. Ne voi laittaa vaikka saranarenkaaseen kiinni. Tykkään kovasti havainnollistaa kaikkia juttuja, mitä käydään läpi. :)

  Niin tosiaan, tytöille suunnattu vaihto olisi kyllä kans hyvä. Meillä eletään sellaista prinsessan vaaleanpunaista unelmaa täällä, että menisi meilläkin ihan täydestä.. ;)

  VastaaPoista
 16. Pitkästä aikaa katselin näitä sivuja :) Pitää siis vastailla. Ennakkovaraaminen ok. Tosin joskus oli ryhmä jo täynnä, kun itse meinasin ilmoittautua ja se kyllä pikkasen harmitti ;)Joten siihen peilaten musta kanssa 15 on hyvä määrä, jos osallistujia olisi tarjolla enemmänkin. Kunhan vaan kaikki palauttaisivat kortit ajoissa. Luin just, että pääsiäislorut eivät kerenneet pääsiäiseksi :( Itselläkin oli kerran ihme postisotkuja ja niille ei voi mitään mutta muuten ajoissa voi kortit tehdä ja lähettää :)

  Aiheisiin en osaa lisätä mitään, kaikki munkin ideat on jo tuossa ylempänä kirjotettu. Yhdyn siihen, että lorukortteja ei ole koskaan liikaa. En ole laskenut paljonko minulla on mutta useita satoja. Vanhin lapseni on 19-vuotias ja hänen taaperoaikanaan olen ensimmäiset tehnyt :) Nekin olivat erivärisisä neliöitä tai suorakaiteita wordilla tai tussilla itse kirjoitettuja :))

  Tässsä samalla voisin ilmoittautua liikuntakorttivaihtoon :) Sormet jo syyhyääkin päästä askartelemaaan.

  VastaaPoista
 17. Päivi: Juu, aika näyttää, tuleeko noita osallistujia riittämään useamminkin noihin 15 osallistujan vaihtoihin. Toivotaan.

  Aika paljon on nyt ollut tuota, että kortit tulee myöhässä mulle. Jos olis ihan tavan vaihto, niin sillä ei varmaan niin suurta merkitystä, tuleeko päivän vai pari myöhässä, mutta just esim. tää pääsiäinen, niin olishan se ollu kiva, et ne olis tullu ennen eikä jälkeen. Tällaisille vaihdoille mun pitäis laittaa se palautuspäivä niin, että pääsiäiseen olis ollut vaikka pari viikkoo aikaa, niin olis varmasti ehtinyt kaikille ne kortit. Mutta nyt kun tuon vaihdon laitoin, niin havahduin tähän pääsiäisvaihtoajatukseen juuri silloin vasta, kun laitoin tuon postauksenkin ja päätin tehdä vaihdon, kun ajattelin että kyllä ehtii, jos palautuspäivään mennessä palautetaan.

  Postisotkut on kans tosi kurjia, niille ei voi mitään.

  Laitan sut mukaan liikuntavaihtoon! :)

  Tulipa muuten noista sun ensimmäisistä lorukorteista mieleen, että sellainen muoto -lorukorttivaihto olis kans tosi kiva!

  VastaaPoista
 18. Laitanpa tännekin ylös, että noihin arkisiin asioihin liittyen voisi pitää jokaisesta aiheesta erikseen vaihdon, esim. matkustaminen, puhtaus, syöminen jne.

  VastaaPoista
 19. Tunnustan... Mulla ainakin taisi olla pääsiäisloru myöhässä, vaikka oikein pikalähetyksenä laitettiin tulemaan...

  Vaihto tuli eteen niin pääsiäisen korvalla ja ilmoittauduin ihan viime hetkillä mukaan. Innoissani tein lorukortit viikonloppuna, mutta isäntä ei ehtinytkään maanantaina työpäivän aikana laittaa kuorta postiin, eivät siis harmikseni ehtineet saman päivän postiin. Mutta päätin kuitenkin lähettää vaikkeivät ehtineetkään ko.päiväksi kuin olla lähettämättä kokonaan.

  Näihin tiettyyn päivään tai juhlaan liittyviin vaihtoihin tosiaan olisi hyvä laittaa eräpäivä hyvissä ajoin ko. kalenteripäivää/juhlaa. Niin jää tosiaan varaa päivä tai pari odotella mattimyöhäisiäkin.

  No, itse tietty olisin voinut jättää osallistumattakin, koska oli vain pari päivää aikaa tehdä kortit, mutta houkutus kävi liian suureksi kun tilaakin vaihdossa oli vielä reilusti... :) Korttikoukkuun kiinni jäänyt kun olen...

  Tosin tottahan kaikki pyrimme lähettämään kortit ajoissa, mutta esimerkiksi perhe-elämässä pienten lasten kanssa etenkin voi tulla eteen asioita, jotka menevät korttiaskartelun edelle, vaikka kuinka haluaisi korttinsa ajoissa lähettää.

  Terkuin
  Mirkku

  VastaaPoista
 20. Mirkku: et ollut ainoa jonka kortit tulivat myöhässä, joten ei ollut myöhästyminen yksin sinun syy. Olishan se kivempi jos kortit tulisivat ajoissa mutta kyllä minä ainakin ymmärrän että voi tulla kaikenlaisia viivytyksiä eteen joille ei mahda mitään. Ja jatkossa yritän kyllä saada postattua vaihdosta tarpeeksi ajoissa. Nytkin vaan ajattelin että meni vähän myöhäiseksi et katotaan minkä verran saadaan osallistujia kasaan jotka ehtii tuossa ajassa tehdä. Et jos tulee vähemmän niin tehdään sit pienemmällä osallistujsmäärällä. Arvelin et on kivempi pitää vaihto pienemmällä osallistujamäärällä kuin ei ollenkaan. Ja jos joskus jostain syystä lähetätte kortit myöhässä niin lähettäkää ehdottomasti silti ne jälkikäteen koska en minä lähetä niitä muitakaan kortteja eteenpäin ennen kuin viimeiset tulee.

  VastaaPoista
 21. Huh, no hyvä. Ja tottahan se on, ettei aina tajua reagoida heti kaikkeen ja huomaakin, että ajoitus on tiukilla. Mutta kiva, että saatiin lorut kuitenkin kasaan ja tuleehan noita pääsiäisiä! Kortithan ovat ajattomia.

  Täytyy kiittää omasta puolestani kaikkia Arkiasiat-vaihtoon osallistuneita, viikolla tuli postissa Arkiasiat-lorut ja ne tosiaan ovat aivan mahtavia ja älyttömän hienoja kortteja! :)
  Huomenna testataan heti lasten kanssa!

  Mirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tietenkin suuri kiitos Outille vaihdon järjestämisestä!!! :)

   T: Sama edelleen... ;)

   Poista
 22. :D :D :D
  Kiitoksia teille osallistumisesta!

  VastaaPoista