Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Arkisten lorujen perään kyselisin..

Moikka!

Juuri on meneillään lasten elämään liittyvien arkisten asioiden lorukorttivaihto, mutta tälle teemalle minulla olisi niin kovasti käyttöä, että toivoisin saavani teiltä apua! Eli voisitteko tämän postauksen kommentteihin käydä kirjoittamassa niitä loruja tai lauluja, joita tiedätte seuraaviin teemoihin liittyen:

- Käsien pesu
- Hampaiden harjaus
- Hiusten harjaus
- HIusten pesu
- Kynsien leikkaus
- Kynsien lakkaaminen
- Lääkäriin meno
- Hammaslääkäriin meno
- Neuvolaan meno
- Päivä / yöunille  / nukkumaan meno
- Unisadun kuuntelu
- Aamupala / lounas /välipala / päivällinen / iltapala / ylipäätään syömään meno
- Riisuminen / pukeminen
- Synttäreille meno / juhliin meno
- Vessaan meno
- Sairastaminen
- Ravintolaan / muskariin / jumppaan/ ruokakauppaan / ostoksille / retkelle / piknikille / puistoon / ulkoilemaan / hiihtämään / luistelemaan / leikkimään / hiekkalaatikolle / pyöräilemään / uimaan (uimahalli tai ranta) / moottoriveneilemään / soutelemaan / ylipäätään veneilemään / mökkeilemään / lomailemaan / matkailemaan / ulkomaille / lentämään / junaan / autoon / bussiin / ratikkaan / laivaan / onkimaan / pilkkimään / kouluun / kerhoon / päiväkotiin / yökylään / kaverin luo / kirjastoon / mummolaan / saunaan / suihkuun / ammeeseen /serkkujen luo / piirtämään / maalaamaan / askartelemaan / laulamaan / soittamaan / pelaamaan / marjoja poimimaan / sienestämään / siivoamaan / elokuviin / lastenohjelmia katsomaan / museoon / huvipuistoon /sirkukseen / tivoliin ... Sit vois olla myös sellainen loru, missä otetaan vaan ihan rennosti ja lunkisti eikä tehdä yhtään mitään! :D

Mitä muuta multa tästä julmetusta listasta puuttuu?

NO sit ihan voisi tietysti eri leikkejä eritellä esim. roolileikit, rakenteluleikit jne...

Sit mua kiinnostais myös lasten pelkoihin liittyvät lorut ja laulut, myös arkuuteen, rohkaistumiseen ja rohkeuteen, uskaltamiseen ja yrittämiseen, yrittämiseen ja onnistumiseen, kärsivällisyyteen ja turhautumiseen ja ylipäätään lisää kaikkiin tunteisiin liittyviä!

Olis hurjan kiva, jos saisin tätä kautta apua! Netistä en oikein meinaa löytää mitään.. :(

2 kommenttia:

 1. Noita arkisia asioita on tosi paljon, niistä saisi useammankin vaihdon. Niitä voisi lajitella, esim. reissaamiseen liittyvät, puhtauteen liittyvät jne. Sanoit, että sinulle olisi nyt niille käyttöä, miten käytät niitä? Kysyn, koska itse en koe niille erityisempää tarvetta, mutta osallistun silti mielelläni vaihtoihin. Oli muuten kiva tunne, kun sain ensimmäisen vaihtoni kortit kotiin, kaikki oli niin erilaisia! Tämä ON koukuttavaa :)
  Minka

  VastaaPoista
 2. Tosiaan Minka! Useamman vaihdoin saisi helposti jokaisesta aiheesta erikseen! Ajattelinkin, että voisi toisen vaihdon pitää samalla teemalla, mutta jospa pitäisikin tuollein kuten sinä ehdotit. :)

  Ajattelin vain sillä, että minulle on juuri nyt niille käyttöä, kun omat lapset on sen ikäisiä, että niitä asioita käydään päivittäin läpi, ja toisekseen siksi, kun hoitolasten kanssa ne olis myös tosi hyviä. Meinasin siis esim. käsien pesuun liittyvät laittaa vaikka sinitarralla kylppäriin jne. et niitä voisi lorutella aina siinä itse tilanteessa. Ei sen kummallisemmin.

  Joo, se näissä on just niiiin ihanaa, kun kaikki on niin erilaisia! Niitä on ihana saada! :D

  VastaaPoista