Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Lorukorttivaihto #22: Pääsiäinen

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.

HUOM! VAIHDOSSA TEHDÄÄN POIKKEUKSELLISESTI 15 KORTTIA (EI 10), KOSKA VAIHTOON OSALLISTUMISHALUKKAITA ON OLLUT VIIME AIKOINA NIIN PALJON!


Osallistujat ja lorukorttien määrä:

Vaihtoon otetaan 15 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 15 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi: Kun tulee pääsiäinen..
2. Taina: Minä olen noita, taion sammakoita..
3. Katja: Lentelipä pikkuinen noita-akka..
4. Jenni:
5. Maaria: Pääsiäisen pajunkissa, yksin istuu aatoksissa...
6. Lea: Ikkunalaudalla kukkien kelta...
7. Minka: Pääsiäislaulu (Aale Tynni) eli Kun tulee pääsiäinen, niin silloin alkaa kevät..
8. Teija: Pikkuinen kanaäiti
9. Mirkku: "Mistä on pääsiäinen tehty"
10. Mirkku: "Pääsiäisen aikana" (...puput ruohikossa hyppelee...)
11.
12.
13.
14.
15.Aiheiden ja lorujen valinta:

Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.

Aihe korteissa saa olla mikä tahansa pääsiäiseen liittyvä, mutta tällä kertaa ei kuitenkaan virpomislorut! Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:

Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.

Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.

Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.

Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.

Minä jaan sitten jokaiselle 15 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni minigrippussi, muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:

Palautuspäivä on ti 26.3.2013. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Julkaisuluvat:

En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. (Tosin nyt ei ole tahtonut pitkiin aikoihin aika riittää enää postaamaan uusien lorukorttien kuvia. Toivottavasti tilanne muuttuu jatkossa.) Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

Tämän vaihdon aihe piti olla liikuntalorut, mutta koska äkkäsin juuri, että ehtisiköhän pääsiäisvaihdon pitää, niin se oli tungettava tähän väliin. Niinpä seuraavan vaihdon aihe on ne liikuntalorut. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin. Jos olet varannut paikkasi seuraavaan vaihtoon ennakkoon, odottele rauhassa uuden vaihdon postausta. Edellisen vaihdon yhteydessä en vielä osaa sanoa tarkalleen, milloin laitan uuden vaihdon pystyyn. Mutta kun ehdin, niin teen uudesta vaihdosta oman postauksen, josta näkyy palautuspäivä.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:

- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

16 kommenttia:

 1. Kiire tulee, mut pakkohan tähän on ryhtyä =)

  Varaan lorun Pääsiäisen pajunkissa, yksin istuu aatoksissa...

  Maaria

  VastaaPoista
 2. Mun piti pitää tauko, mutta tässä sitä ollaan...
  Varaan: Ikkunalaudalla kukkien kelta....

  T. lea

  VastaaPoista
 3. Varaan lorun:

  Lentelipä pikkuinen noita-akka....

  T: Katja

  VastaaPoista
 4. Ilmoittaudun mukaan laulun sanoin;" Minä olen noita, taion sammakoita. Simsalabim..." T.Taina

  VastaaPoista
 5. Ilmoittaudun mukaan Aale Tynnin runolla Pääsiäislaulu (kun tulee pääsiäinen, niin silloin alkaa kevät...)
  Minka

  VastaaPoista
 6. Maaria: Hih! Sori niin pikainen deadline, mutta vasta älysin, että olis tällänenkin vaihto kiva pitää, niin tuli vähän extempore. Kiva, et lähdit silti mukaan!

  Lea: Hahaa! Lorukortit koukuttaa pahemman kerran.. :D HIeno homma!

  Taina: IHana, kun valitsit just tuon laulun! Minä yritin muistella, että miten se menee, mutta en muistanut, joten loistojuttu, et sekin tulee mukaan. Vielä kun sävelen jostain bongais...

  Kaikki: Varaan noi lorut teille! :)

  VastaaPoista
 7. Ilmoittaudun mukaan "Pikkuinen kanaäiti" -laululla. Siinä on "Pikkuiset kultakalat" -laulun sävel. Työkaverini kanssa keksimme pääsiäiseen sopivat sanat.
  T: Teija

  VastaaPoista
 8. ...sähköpostiosoitteeni unohtui, joten se on tässä: teija.puustinen@telemail.fi

  VastaaPoista
 9. Hei Outi! hyvä kun sanoit. Saat "sävelen" samassa kuoressa korttien kanssa ;). Löysin vahingossa lainakirjasta; "Olin laulukirja", jossa on myös Esa Lamposen; Noitien vuorella asustaa tuo noita.Seuranaan on kissoja ja paljon lepakoita. Sekä Noitien jenkka; Noitien vuorella juhlat jälleen alkaa, kaikki on kutsuttu juhlimaan. Luudillaan lentävät läheltä ja kaukaa, noidat on valmiina vuorellaan. Laulu ja tanssi ne kauaksi raikaa, laaksossa kaikki on kummissaan. Nuotion äärellä loitsut ne kaikaa, taikoja taivas on tulvillaan. Nämäkin ovat hauskoja.

  Kiva kun jaksat järjestää näitä vaihtoja, mä olen ihan fani :)

  Teija; en malta odottaa "Pikkuinen kanaäiti" sanoitusta :)

  VastaaPoista
 10. Teija: Kuulostaa hauskalta! Sehän on hyvin sovellettavissa sit pääsiäiseen ja lapsillekin jo tuttu. :)

  Taina: Voi miten kiva juttu! :D Kiitos! Ihana, kun kirjoitit nuokin laulut mulle!! Olivat tosi kivat nekin! Ja tosi kiva, että näistä vaihdoista on muillekin kuin mulle iloa -no, tietysti isolle määrälle lapsia myös. :)

  VastaaPoista
 11. Minäkin täällä taasen...! :)

  Kerkeekö vielä mukaan, jos yritän kiiruulla tehdä kortit ja saada maanantaina postiin!?!?! Haluu taas kanssa mukaan!!!!! :)

  Mulla olisi kaksi lorua, voinko laittaa molemmat, kun näyttää olevan tuota tilaa vielä kovasti?

  Eli varaan ainakin lorun "Mistä on pääsiäinen tehty" ja toinen on "Pääsiäisen aikana", joka jatkuu ainakin meidän hoidossa/kotona puput ruohikossa hyppelee...

  Tämä on NIIN koukuttavaa! Lisää vaihtotoiveita laitoin just tuohon vaihtotoive-postaukseen.

  Mirkku Pajupellosta

  VastaaPoista
 12. Mirkku: Vielä ehdit mukaan! Tosi kiva juttu, että tulet! Ei jää niin vajaaksi tuo osallistujalista. Ja kernaasti saat tulla kahdella lorulla mukaan! Sitä ei kukaan estä. :) Varsinkin tässä tapauksessa mielellään vaikka useammallakin.. ;)
  On kyllä tosi hauska lukea näitä "koukutusviestejä".. Heh! Käyn vastaa toiveisiin erikseen sinne.

  VastaaPoista
 13. Moi Outi: Laitatko minulle osoitteen, niin pääsen postittelemaan? Riittääkö 10 kpl?

  Teija

  VastaaPoista
 14. Teija: Joo, laitan kohta sähkistä. 10 kpl näyttäis riittävän ellei nyt sit joku haluis vielä äkkiä huomenna tekaista kortteja ennen postin lähtemistä. Aika epätodennäköistä kyllä.

  VastaaPoista
 15. Hei! Varaisin mielelläni paikan seuraavaan loruvaihtoon liikuntalorut. Mukavaa pääsiäistä! -Tea

  VastaaPoista
 16. Tea: Kiva juttu!

  Ja kaikki: Ette valitettavasti ehdi saamaan pääsiäiskortteja ennen pyhiä, koska parit kortit tulivat myöhässä.

  VastaaPoista