Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

perjantai 19. elokuuta 2011

Lorukorttivaihto 13: Syksy TÄYNNÄ

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä"on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ainakin ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan näitä ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.


Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:


1. Outi: "Lehdet lentää, lehdet lentää, nyt syksy jo on..."

2. Aurinko-omena: Aijaijai kastutaan

3. Annika:

4. Anne N.: Muuttolinnut

5. Minna: Pattipolvi Tattipappa (Riitta Hämäläinen) 

6. Päivi: Parempi kuin karamelli, lapsista on kuravelli

7. Sanna K: Siili teki talvimajan

8. Marelo: "Lätäkössä loiskis läiskis kumisaapas läiskyttää....."

9. Sanna: Metsässä on mukavaa (Hannele Huovi, Vauvan vaaka)
10. Marianne:


Aiheiden ja lorujen valinta:


Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.

Aihe korteissa saa olla mikä tahansa syksyyn liittyvä, esim. ruska, lehtien tippuminen, ilmojen kylmeneminen, vesisade, kuravaatteet, sienet yms. ja sen pitää olla lapsia miellyttävä. Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.
Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.

Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.

Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Vaihtoon osallistuminen:


Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.

Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut... :)

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:


Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.

Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on maanantaina 12.9.2011. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Julkaisuluvat:


En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.

Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:


Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:


Seuraavan vaihdon aihe on puuhajoulukalenteri, jossa luukuista avautuu joko askarteluun, musiikkiin, leivontaan, satuihin yms. liittyviä jouluisia asioita. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

22 kommenttia:

 1. Haluan osallistua ja osallistun aiheella muuttolinnut

  VastaaPoista
 2. Mä kans mukana lorulla PATTIPOLVI TATTIPAPPA,-Riitta Hämäläinen-
  :D

  VastaaPoista
 3. Minäkin haluan osallistua! Ilmoitan lorun myöhemmin, jos sopii.

  VastaaPoista
 4. Päivi: Voi kun kiva! Kernaasti voit lorun ilmoittaa myöhemmin! Vastaathan sitten myös noihin muistilistan kyssäreihin? Kiitos!:D

  Anne ja Minna: Teille vastasinkin jo sähkikseen, kun blogger ei aikaisemmin antanut mun kommentoida. Nyt ollaan taas Mozillalla liikenteessä ja hyvin toimii! :D

  VastaaPoista
 5. Osallistun lorulla:
  Siili teki talvimajan
  taakse vaarin halkovajan.
  Kun syksyn tuulet räntää viskoo,
  siili täkin korviin kiskoo
  ja kainaloonsa sulkee hän
  hyvin rakkaan ystävän.

  -S-posti on sanna.kiikola@gmail.com

  VastaaPoista
 6. moikka!

  Marelo ihmettelee missäs se mun paikka on kun lupasit varata sen mulle aikaa sitten?

  VastaaPoista
 7. MArelo vielä: S.postini on lvaihtoja (at) gamail. com ja loru on syksystä.

  Laitatko tuleen osoitteesi. Olen hukannut sen.

  VastaaPoista
 8. Marelo: Voi järkytys! Ja anteeksi kauheasti! Kovasti yritin miettiä, ketkä varasi paikkansa ennakkoon enkä sitten muistanut, kun en löytänyt muistilappuani. Pahoitteluni! Onneksi älysit ja ilmoitit! Kiitos siitä! Annatko vielä lorun nimen tai ekan lauseen? Kiitos! Käyn merkkaa sut pikimmiten listaan!

  VastaaPoista
 9. Loru syksystä: lätäkössä loiskis läiskis kumisaapas läsikyttää.....

  VastaaPoista
 10. Marelo: Voi kun kiva! Jotain tuollaista litsis lätsis lorua toivoinkin.. :D

  VastaaPoista
 11. Teen Parempi kuin karamelli, lapsista on kuravelli -lorun.

  En muista, missä olen ekaa kertaa tärmännyt blogiisi, jossain/jotain surffailin ja löysin tänne :) Pitkään olen jo seurannut (kivoja blogeja sinulla!) ja nyt vihdoin minua onnisti,kun oli vapaapaikka loruvaihtoon! Osallistun tällä "työblogillani", jonka saa kyllä linkittää.

  Sähköpostini pivimm@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Päivi: Hauskan kuuloinen loru! Varaan sen sulle.

  Kiitos vastauksestasi! :D Mukavaa, että osuit oikeaan aikaan blogiini ja ehdit vaihtoon mukaan! Nuo paikat tuntuvat menevän aina aika nopeasti kaupaksi.. ;)

  VastaaPoista
 13. Lorukorttivaihto täynnä! :D

  VastaaPoista
 14. Ja minun korttini ovat ihan justiinsa valmiit eli 1/10 kortit saapuneet! :D

  VastaaPoista
 15. Kiva, kiitos! Innolla odottelen täällä taas postilaatikon kolahduksia. :D

  VastaaPoista
 16. 3/10 kortit saapuneet. Kiitos Marelo ja Minna!

  VastaaPoista
 17. Mullakin olisi kortit valmiina. Puuttuu vain osoite, jonne ne lähetän ;))

  VastaaPoista
 18. Aargh! Anteeksi Päivi! Mulla on liian monta projektia alla enkä ole muistanut lähettää osoitetta. Aikaisemmin osallistuneet kun ovat korttejaan jo lähetelleet, niin en ole muistanut ollenkaan. Pahoitteluni! Lähetän sähkistä.

  VastaaPoista
 19. Kiitos :) Laitan lorukortit tänään postiin.

  VastaaPoista