Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

lauantai 30. marraskuuta 2013

Lorukorttivaihto #34: Uusi vuosi 3 VAPAATA PAIKKAA

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.

HUOM! VAIHDOSSA TEHDÄÄN POIKKEUKSELLISESTI 15 KORTTIA (EI 10), KOSKA VAIHTOON OSALLISTUMISHALUKKAITA ON OLLUT VIIME AIKOINA NIIN PALJON!


Osallistujat ja lorukorttien määrä:

Vaihtoon otetaan 15 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 15 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä laulua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi:

nyt kun vaihtuu vuosi tää.
Hyviä hetkiä vuodessa tässä.
toisinaan kyynel kimmeltämässä.
Terveys, koti, ystävät  hyvät,
siitä muodostuvat elämän jyvät.
Elämän raanua kutoessamme,
raitojen värejä valitessamme,
kirkkaat värit, ilon juovat,
tummat raidat osansa tuovat.

2. Taina: Toivon sinulle ensi vuodeksi...
3. Heli H. : Uusi vuosi edessäni..
4.
5. Paramari: "Vuosi uusi mukanaan
johtaa tuntemattomaan.
6. Laura: Tammikuussa syntynyt joo
7. Minkki: Neljä tinaa (eläimet valoivat tinaa..) (Satakieli ja lakaisukone, Heikki Niska)
8. Sanna S.: Uusi vuosi (keskiyöllä paukkuvat)
9. E: Ulkona sataa lunta, vai näenkö unta?
10. Minka: Tähden lentoa, elämää rentoa..
11. Sini K.: Uuden vuoden taian tein, sen sylissäni ulos vein...
12. Heli K.: Taas on tullut tammikuu
13. Katja: Niin paljon mahtui taas vuoteen tähän,
14.
15.

Aiheiden ja lorujen valinta

Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten. 

Aihe korteissa saa olla mikä tahansa uuteen vuoteen liittyvä, kunhan se on lapsille soveltuva.

Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Laulu voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:

Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.
Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.


Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.

Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.
Lorun/laulun voit joko lainata tai tehdä itse oman.


Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita. Varaa paikkasi aina sen kyseisen vaihdon postauksen kommenttiruudussa,  mihin olet ilmoittautumassa, jotta löydän kaikkien ilmoittautumiset samasta paikasta!


Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Kirjoita palautuskuoreen myös lähettäjän osoite (minun) sekä numerot 1 tai 2 riippuen käyttämästäsi postimerkistä. Toki Postin valmiita ykkösluokan tarroja voi myös käyttää. Tällä tavalla helpotat minun työtäni.


Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Jos asut minua lähellä, voit toki käydä pudottamassa kuoren suoraan postilaatikkoomme, niin säästyt postimaksuilta. Kuoreen voit laittaa joko postimerkillisen kuoren korttien takaisin lähettämistä varten tai sitten voit sopia minun kanssa erikseen, että tulet hakemaan ne itse. Tässä tapauksessa et tarvitse mukaan palautuskuorta. Varusta kuoresi kuitenkin omalla nimelläsi varmuuden vuoksi.

Minä jaan sitten jokaiselle 15 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni minigrippussi, muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.

Jos minulla on menossa lyhyellä aikavälillä useampi vaihto ja haluat osallistua kaikkiin, voit toki lähettää useammankin vaihdon kortit samassa kuoressa, kunhan muistat huomioida sen postimaksuissa. Palautuskuoria voit laittaa joka vaihdolle omat tai sitten niin, että lähetän kaikkien vaihtojen kortit yhdessä ja samassa kuoressa. Tällöin saat kaikki kortit vasta viimeisimmän vaihdon palautuspäivän jälkeen. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että varaa tarpeeksi postimerkkejä!


Palautuspäivä:

Palautuspäivä on pe 20.12.2013. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Julkaisuluvat:

En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. (Tosin nyt ei ole tahtonut pitkiin aikoihin aika riittää enää postaamaan uusien lorukorttien kuvia. Toivottavasti tilanne muuttuu jatkossa.) Jos kuitenkin haluat kuvat  erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

Seuraavan vaihdon aihe on mikä tahansa arvoitus, joka on lapsille sopiva. Mukaan liitetään vastaus.

Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin. Voit myös ilmoittautua osallistumaan automaattisesti kaikkiin tuleviin vaihtoihin siihen asti, kunnes ilmoitat toisin.

Jos olet varannut paikkasi seuraavaan vaihtoon ennakkoon, odottele rauhassa uuden vaihdon postausta. Edellisen vaihdon yhteydessä en vielä osaa sanoa tarkalleen, milloin laitan uuden vaihdon pystyyn. Mutta kun ehdin, niin teen uudesta vaihdosta oman postauksen, josta näkyy palautuspäivä.

Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:

- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

26 kommenttia:

 1. Uusi vuosi edessäsi,
  kuin avautuva kirja.
  Emme tunne tarinaa,
  emme tiedä juonta.
  Vain lukemalla sivu sivulta,
  vain elämällä päivä päivältä,
  tarina vie mukanaan seikkailuihin,
  yllätyksiin, iloihin ja haasteisiin,
  alati vaihtuviin kuin itse elämä.

  Tällä mukana: hartikka.heli@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Voinko jo ilmoittautua tuohonkin arvoitukseen?
  Mielelläni olisin mukana siinäkin.
  T. Heli
  hartikka.heli@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva loru! Varaan sen sulle. Ja voit ilmoittautua arvoituksiinkin jo. Siellä onkin jo mukavasti ilmoittautumisia varattu. :)

  VastaaPoista
 4. "Vuosi uusi mukanaan
  johtaa tuntemattomaan.
  Viel´ on kaikki ihan uutta,
  monta, monta salaisuutta
  tuonee vuosi tullessaan.
  Emme tunne juonta sen
  vain uteliaana eläen,
  eläen päivän kerrallaan
  vie tarina meitä mukanaan."

  Miä osallistuisin tällä lorulla.
  sähköposti josta tavoittaa: unbeloved@hotmail.com

  Pitemmän aikaa oon vaa seuraillu näit vaihtoja vierestä mut päätin osallistua kun aikaa sattuu olemaan. :) Blogiasi olen päätynyt muuten seuraamaan joskus kun jotai lorukorttijuttuja olen googlaillut. :D Voisin ilmottautua siihen arvotusvaihtoonkin jos mahtuu vielä mukaan. :)

  VastaaPoista
 5. Paramari: Varaan sen sulle. Kiva kuulla, että ehdit tulla mukaan! :) Arvoituksiin mahtuu vielä mukaan. Varaan sulle sieltä myös paikan. :)

  VastaaPoista
 6. Hei, osallistuisin myös tähän ja varaan itselleni paikan arvoituksiin =)
  Ilmoitan uuden vuoden lorun huomenna.
  Laura (laura.iivonen.mellais@gmail.com)

  VastaaPoista
 7. Minkki haluaisi olla mukana uudenvuoden vaihdossa että arvoituksissa tammikuussa ;)
  Ilmoitan runon myöhemmin

  VastaaPoista
 8. Osallistun runolla Neljä tinaa
  Eläimet valoivat tinaa,
  Sopuisina vailla kinaa.

  Possu: minusta tulee missi,
  Kun sain kruunun, se on vissi.

  Kissa: selvä kuin pläkki,
  Tämähän on täkki.

  Lammas: tinani esittää airoa,
  Soudan katsomaan Kairoa.

  Hiiri: kaunis kaukoputki!
  Tähtitieteilijä tutki.


  Runo on kirjasta Satakieli ja lakaisukone, Heikki Niska.

  VastaaPoista
 9. Tähän mukaan runolla "Uusi vuosi":

  Keskiyöllä paukkuvat,
  rätisevät,
  vinkuvat.
  Uutta vuotta juhlistaa,
  kuka arvata saa?

  No ne on tietysti raketit,
  jotka taivaalle ammutaan.
  Valoja ja värejä
  silloin taivallta ihaillaan.

  Runo kirjasta Aikarumpu.

  Mut saa kiinni smsilf@utu.fi. Ilmoittaudun myös arvoituksiin mukaan, jos onnistuu :)

  Blogi: http://muitapuuhailuja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Lauran runo vuodenvaihteeseen on: Tammikuussa syntynyt joo (on myös laulu)

  VastaaPoista
 11. Laura: Jep, molempiin vaihtoihin paikka varattu. :)

  VastaaPoista
 12. Minkki: Tosi hauska loru! Kiva et oot tuollaisen löytänyt! Paikat varattu molempiin.

  VastaaPoista
 13. Sanna S: Paikka varattu sulle. Kiva loru sekin! Ja arvoituksiin laitan sut kans.

  Laura: Tohon olis kiva nuotit saada myös.. :)

  VastaaPoista
 14. Ne jotka osallistuvat myös jouluvaihtoon, voivat toki lähettää molempien vaihtojen kortit samassa kuoressa, jos haluatte ja ehditte. Mukaan kannattaa kuitenkin laittaa kaksi palautuskuorta, jos meinaatte ehtiä laulaa joululauluja aiemminkin kuin uuden vuoden seutuun.. ;)

  7 paikkaa vapaana, mainostakaahan, et saadaan pikana täyteen! :)

  VastaaPoista
 15. Osallistun uuden vuoden, ja arvoitusten lorukorttivaihtoon kumpaankin, jos tilaa. Tässä loru: "Ulkona sataa lunta, vai näenkö unta? Pieni hiutale taivaalla lenteli, selässään taikaenkeli. Kädessään enkeli onnea kantaa, uudeksi vuodeksi sen sinulle antaa. "
  -elina s-posti: elina.aalto@suomi24.fi (en halua nimeäni/s-postiani julkaistavan)

  VastaaPoista
 16. Kiva juttu! Varaan sulle paikat. :)

  VastaaPoista
 17. Heli K. Taas on tullut Tammikuu

  VastaaPoista
 18. Varattu sulle. :)

  3 VAPAATA PAIKKAA ENÄÄ! MAINOSTAKAAHAN, ETTÄ SAADAAN TÄYTEEN. :)

  VastaaPoista
 19. osallistun lorulla "Tähden lentoa, elämää rentoa...."
  Minka

  VastaaPoista
 20. Katjan runo:
  Niin paljon mahtui taas vuoteen tähän,
  jota on jäljellä enää ihan vähän.
  Sä enkelin siivin Uuteen Vuoteen kulje
  ja keskiyöllä toivoen silmäsi hetkeks sulje.
  Anna kauniiden toiveiden sua uudelle vuodelle kantaa
  ja seikkailumielellä katso mitä se sulle antaa.

  VastaaPoista
 21. Osallistun lorulla: Raketit raikaa, ripaus taikaa. Hyvää Uutta Vuotta, tulevaa aikaa.

  VastaaPoista
 22. Katja: Tosi kivan löysit!

  Mervi: Sulla kans kiva. Varattu teille.

  2 VAPAATA PAIKKAA!

  VastaaPoista
 23. Heips. Joudun valitettavasti perumaan osallistumisen tähän Uuden Vuoden vaihtoon! T. Mervi

  VastaaPoista
 24. Ok, Mervi! Kiitos ilmoituksesta! :) Toivottavasti ensi vuonna tulet taas mukaan!

  VastaaPoista
 25. Mervi, viitsisitkö laittaa sen sun aikoman lorun tänne näytille kuitenkin? :)

  VastaaPoista