Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lorukorttivaihto #28: Syntymäpäivä

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.

HUOM! VAIHDOSSA TEHDÄÄN POIKKEUKSELLISESTI 15 KORTTIA (EI 10), KOSKA VAIHTOON OSALLISTUMISHALUKKAITA ON OLLUT VIIME AIKOINA NIIN PALJON!


Osallistujat ja lorukorttien määrä:

Vaihtoon otetaan 15 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 15 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi:


 Ville heitti kuperkeikan
mukaan pyysi siskon ja veikan.
Pupu hiljaa hiipi mukaan
luuli, ettei nähnyt kukaan.
Juhlia nyt kaikki saamme
Sulle lahjat parhaat jaamme.


2. Annika:
3. Katja:Yksi on iloinen koira tässä..
4. Jenni:
5.Taina: En ole enää mikään pikku jätkä..
6. Sini:
7. Minkki:
8. Mervi: Lahja voi olla laulu
9. Marinka: Pupu kurkisteli ikkunan alta miettien,
10. Minka: Laululintusen luoksesi lähetän, laulamaan säveltä uutta...
11. Mirkku: Rakettipaketti (Birgit-mummun sivulta)
12.Teija: (lapsen nimi) pieni naurusuu on kuin taivaan täysikuu...
13.
14.
15.

Aiheiden ja lorujen valinta

Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.

Aihe korteissa saa olla mikä tahansa syntymäpäivään liittyvä, kunhan se on lapsille soveltuva. Tähän vaihtoon eivät kuitenkaan kuulu vauvan syntymiseen liittyvät onnittelulorut.

Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:

Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.
Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.
Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.
Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.

Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.
Laulun voit joko lainata tai tehdä itse oman.


Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.
Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Kirjoita palautuskuoreen myös lähettäjän osoite (minun) sekä numerot 1 tai 2 riippuen käyttämästäsi postimerkistä. Toki Postin valmiita ykkösluokan tarroja voi myös käyttää. Tällä tavalla helpotat minun työtäni.
Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.
Jos asut minua lähellä, voit toki käydä pudottamassa kuoren suoraan postilaatikkoomme, niin säästyt postimaksuilta. Kuoreen voit laittaa joko postimerkillisen kuoren korttien takaisin lähettämistä varten tai sitten voit sopia minun kanssa erikseen, että tulet hakemaan ne itse.

Minä jaan sitten jokaiselle 15 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni minigrippussi, muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.

Jos minulla on menossa lyhyellä aikavälillä useampi vaihto ja haluat osallistua kaikkiin, voit toki lähettää useammankin vaihdon kortit samassa kuoressa, kunhan muistat huomioida sen postimaksuissa. Palautuskuoria voit laittaa joka vaihdolle omat tai sitten niin, että lähetän kaikkien vaihtojen kortit yhdessä ja samassa kuoressa. Tällöin saat kaikki kortit vasta viimeisimmän vaihdon palautuspäivän jälkeen. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että varaa tarpeeksi postimerkkejä!


Palautuspäivä:

Palautuspäivä on ti 6.8.2013. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Julkaisuluvat:

En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. (Tosin nyt ei ole tahtonut pitkiin aikoihin aika riittää enää postaamaan uusien lorukorttien kuvia. Toivottavasti tilanne muuttuu jatkossa.) Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

Seuraavan vaihdon aihe on mikä tahansa sisaruksiin liittyvä, kunhan se soveltuu lapsille.

Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin. Voit myös ilmoittautua osallistumaan automaattisesti kaikkiin tuleviin vaihtoihin siihen asti, kunnes ilmoitat toisin.

Jos olet varannut paikkasi seuraavaan vaihtoon ennakkoon, odottele rauhassa uuden vaihdon postausta. Edellisen vaihdon yhteydessä en vielä osaa sanoa tarkalleen, milloin laitan uuden vaihdon pystyyn. Mutta kun ehdin, niin teen uudesta vaihdosta oman postauksen, josta näkyy palautuspäivä.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:

- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

20 kommenttia:

  1. Osallistun: En ole enää mikään pikku jätkä...

    VastaaPoista
  2. Minna osallistuu tähän vaihtoon..:) Lorun ilmoittelen myöhemmin...

    VastaaPoista
  3. Minna, kiva juttu! Laitatko vielä sähkiksesi, kun teitä Minnoja on niin monta. :)

    VastaaPoista
  4. Mervi osallistuu:Lahja voi olla laulu...

    VastaaPoista
  5. Marinka osallistuu: Pupu kurkisteli ikkunan alta miettien,
    näytätkö vanhemmalta.
    Orava hännällään ilmaan huiski,
    hiljaa pupun korvaan kuiski:
    ‘ Tietysti hän on isompi, hänhän on vuoden vanhempi.’
    niiskuneidinposti@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mervi: Varattu sulle!

    Marinka: Ihana laulu! Olisiko mahdollista saada nuotteja jotain kautta nähtäväksi? Sulle se siis varattu.

    VastaaPoista
  7. TAi siis onko se loru vai laulu? :)

    VastaaPoista
  8. Loru: Lahja voi olla laulu, tai itse tehty taulu. Tai auttamista tai halaamista, tai hyvän sanan sanomista. Siinä ei kulu kieli ja tulee hyvä mieli. :)
    Terv. Mervi

    VastaaPoista
  9. Se on loru.. :) Haittaako se ? :)
    Tv: Marinka

    VastaaPoista
  10. Voi olla loru tai laulu mut jos on laulu niin nuotit olis kivat.

    VastaaPoista
  11. Heip!

    Löysin niin kivan synttärilorun, että tähänkin vaihtoon on nyt ihan pakko osallistua!! :)

    Eli osallistun synttärivaihtoon Birgit-mummun synttärilorulla "Rakettipaketti". Tai mistä tiedän onko ne lorut siellä sivustolla sen mummun omia vai jostain kerättyjä...

    keksin tuon nimen loruun kyllä ihan itse, kun sillä ei ollut nimeä. Mutta sopii siihen kuin nakutettu! :)

    Mirkku

    VastaaPoista
  12. Mirkku: Heh! Sepä kiva! Sieltä sivulta löytyykin paljon kaikkia kivoja loruja. Varaan sen sulle.

    VastaaPoista
  13. Osallistun tähän runolla: Laululintusen luoksesi lähetän, laulamaan säveltä uutta...
    Minka

    VastaaPoista
  14. Moi! Teija tulee mukaan lorulla: (lapsen nimi) pieni naurusuu on kuin taivaan täysikuu. Koko naamaa naurattaa, kun hän tänään onnen saa!

    VastaaPoista
  15. Hei, Katjalle:

    Yksi on iloinen koira tässä
    sinua varmaan tervehtimässä.
    Mekin haluamme toivottaa:
    Onnea, paljon onnea vaan!

    -Katja R-

    VastaaPoista
  16. Teija: Miten mulla on jäänyt tähän vastaamatta. Merkkaan sen nyt tonne.
    Ja Katjalle varataan toi koira. :)

    VastaaPoista
  17. Minkki haluaa osallistua lorulla: tänään me leivomme rinkeleitä, tänään ei mikään huoleta meitä. Tänään me mehumaljoja juomme, sankarille lahjoja tuomme. Kakkuun me laitamme mansikoita. Mikään ei näitä juhlia voita. alkupestä ei ole tietoa.t. Minkki

    VastaaPoista
  18. Jostain syystä en pysty nyt päivittämään tietoja tuohon postaukseen, mutta tähän vaihtoon tulee myös Sini lorulla ONnen kyyhky lentää ja Minkki.

    VastaaPoista