Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lorukorttivaihto #27: Laulu VAIHTO TÄYSI

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.

HUOM! VAIHDOSSA TEHDÄÄN POIKKEUKSELLISESTI 15 KORTTIA (EI 10), KOSKA VAIHTOON OSALLISTUMISHALUKKAITA ON OLLUT VIIME AIKOINA NIIN PALJON!


Osallistujat ja lorukorttien määrä:

Vaihtoon otetaan 15 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 15 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi: On prinsessa Ruusu linnassa...
2. Teija: Valonsäde
3. Katja: Korpikuusen kannon alla..
4. Jenni:
5.Taina: Pienet kalat uivat ai, ai..
6. Päivi:
7. Mirkku: Rytmiriimit
8. Minkki: Rouva Naakka (Soili Perkiö ja Eppu Nuotio)
9. Mervi: Sateen rummutus
10. Aurinko-omena: Ja me juksasimme vain...
11. Maaria: Perui osallistumisensa
12. Spärrä: Leipuri Hiiva
13. Marinka: Hyvin hiljaa
14. Anniina: Iloinen muurahainen
15.Minka: Piiri pieni pyörii

Aiheiden ja lorujen valinta

Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.

Aihe korteissa saa olla mikä tahansa laulu, kunhan se on lapsille soveltuva. Poikkeuksellisesti en ole tässä vaihdossa rajannut aihetta eli voit valita minkä vaan, kunhan se on laulu eikä loru. Nuotit olisi kiva saada myös, mutta ei ole pakko, jos tuntuu ettei mahdu.

Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:

Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.
Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.
Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.
Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.

Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.
Laulun voit joko lainata tai tehdä itse oman.


Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.
Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Kirjoita palautuskuoreen myös lähettäjän osoite (minun) sekä numerot 1 tai 2 riippuen käyttämästäsi postimerkistä. Toki Postin valmiita ykkösluokan tarroja voi myös käyttää. Tällä tavalla helpotat minun työtäni.
Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.
Jos asut minua lähellä, voit toki käydä pudottamassa kuoren suoraan postilaatikkoomme, niin säästyt postimaksuilta. Kuoreen voit laittaa joko postimerkillisen kuoren korttien takaisin lähettämistä varten tai sitten voit sopia minun kanssa erikseen, että tulet hakemaan ne itse.

Minä jaan sitten jokaiselle 15 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni minigrippussi, muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.

Jos minulla on menossa lyhyellä aikavälillä useampi vaihto ja haluat osallistua kaikkiin, voit toki lähettää useammankin vaihdon kortit samassa kuoressa, kunhan muistat huomioida sen postimaksuissa. Palautuskuoria voit laittaa joka vaihdolle omat tai sitten niin, että lähetän kaikkien vaihtojen kortit yhdessä ja samassa kuoressa. Tällöin saat kaikki kortit vasta viimeisimmän vaihdon palautuspäivän jälkeen. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että varaa tarpeeksi postimerkkejä!


Palautuspäivä:

Palautuspäivä on ti 2.7.2013. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Julkaisuluvat:

En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. (Tosin nyt ei ole tahtonut pitkiin aikoihin aika riittää enää postaamaan uusien lorukorttien kuvia. Toivottavasti tilanne muuttuu jatkossa.) Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

Seuraavan vaihdon aihe on mikä tahansa syntymäpäivään liittyvä, kunhan se soveltuu lapsille.

Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin. Voit myös ilmoittautua osallistumaan automaattisesti kaikkiin tuleviin vaihtoihin siihen asti, kunnes ilmoitat toisin.

Jos olet varannut paikkasi seuraavaan vaihtoon ennakkoon, odottele rauhassa uuden vaihdon postausta. Edellisen vaihdon yhteydessä en vielä osaa sanoa tarkalleen, milloin laitan uuden vaihdon pystyyn. Mutta kun ehdin, niin teen uudesta vaihdosta oman postauksen, josta näkyy palautuspäivä.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:

- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

24 kommenttia:

 1. Osallistun; Pienet kalat uivat ai, ai...

  VastaaPoista
 2. Hei, nyt keksin laulun, jolla haluaisin osallistua lauluvaihtoon.

  Laulun nimi on "Rytmiriimit".

  Mirkku

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Haluaisin olla mukana laululla Rouva Naakka, Soili Perkiö ja Eppu Nuotio.

  minnalindfors@gmail.com
  Minulla ei ole blogia.
  Tänne "eksyin" facebookista näkemäni ilmoituksesi avulla, taisi olla sakset, liima ja paperi sivusto.

  VastaaPoista
 4. Minkki: Kiva kiva! Soili Perkiö on takuuvarma taitaja! Tykkään! Varaan sen sulle.

  VastaaPoista
 5. Hei! Mukaan vaihtoon! t: Teija

  VastaaPoista
 6. Hei. Haluan mukaan vaihtoon laululla Sateen rummutus.
  Terv. Mervi
  mervi.m.tirkkonen@gmail.com
  Blogiisi löysin etsiessäni laulukortteja netistä.Voiko ilmoittautua tuleviinkin vaihtoihin samalla kertaa?

  VastaaPoista
 7. Teija: Varasin sulle paikan!

  Mervi: Tervetuloa mukaan vaihtoon! Ehdottomasti voit ilmoittautua vaikka koko loppuvuoden vaihtoihin kerralla tai sitten voit katsella lähempänä ja ilmoittautua sitten. Mielellään ilmoittaudu niin, että infoat asiasta jokaisen omassa vaihtopostauksessa, mutta jos ilmoittaudut kaikkiin kerralla, niin sit riittää kun infoat yhdessä postauksessa. Voit myös ilmoittautua toistaiseksi jatkuvaksi osallistujaksi, jolloin laitan sinut automaattisesti vaihtoon mukaan. Varaan sulle nyt ton ilmoittamasi laulun. :)

  VastaaPoista
 8. Maaria on saanut muutettua ja osallistuu ehdottomasti tähän =) LAulua en vielä tiedä =)

  VastaaPoista
 9. mukaan tahtoisin myöskin...
  Leipuri hiiva on mun piisini =)

  kaijja77@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. vieläkö mahtuu mukaan? :)
  Osallistuisin laululla hyvin hiljaa.
  Terv: Marinka

  niiskuneidinposti@gmail.com
  Blogiisi törmäsin facebookin me leimailijat ryhmässä.

  VastaaPoista
 11. Mulle päivänsäde ja menninkäinen

  T: Katja

  VastaaPoista
 12. Moi! Osallistun laululla Valonsäde. T: Teija

  VastaaPoista
 13. Kaikki tähän kommentoineet mahtuvat mukaan vaihtoon! Katja, ootko sä mun kaveri Katja, vai joku muu Katja? Tiedän vaan, että montako laitan sillä nimellä.. :) Ja jos et oo mun tuttu, niin laitatko sähköpostiosoitteesi! Jos Katjoja on 2, niin sitten on 1 vapaa paikka vielä, mutta jos teitä on 1, niin sitten on 2 vapaata paikkaa. ;)

  VastaaPoista
 14. 2 vapaata paikkaa. Mainostakaahan tutuillenne, niin saadaan vaihto täyteen!

  VastaaPoista
 15. Outi: Mistä saan osoitteesi? Minulla olisi kortit valmiina ja haluaisin postittaa ne mahdollisimman pian ettei unohdu. :)
  Tv: Marinka

  VastaaPoista
 16. Marinka: Yritän laittaa pikapuoliin sähköpostilla kaikille osoitetta. :)

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Hei! Vieläkö ehdin mukaan laulu-vaihtoon? Ajattelin kaikille niin tuttua piiri pieni pyörii...
  Minka

  VastaaPoista
 19. Jep, varaan viimeisen paikan sulle.

  VAIHTO TÄYSI!

  VastaaPoista
 20. Piste: Huomasin kyllä, että olit tuohon laittanut kommentin, mutta sitten poistanut. Sen jälkeen Minka osallistui vaihtoon ja nyt vasta huomasin sähköpostissa sen kommentin, minkä poistit. En tiedä olisitko siis halunnut oikeasti mukaan vaihtoon, vai et, mutta nyt vaihto on jo täynnä enkä pysty enää lisäämään osallistujia, kun on osa jo korttinsa lähettäneet. Mutta tule ihmeessä mukaan seuraavaan vaihtoon!

  VastaaPoista
 21. Heipsis! Lorukortit lähtevät vasta huomisen postin mukana, koska odottelin taas myöhästyneitä kortteja. Ja sitten kun ne tuli, niin oli itsellä vähän kiirusta, niin en päässyt heti niitä postiin laittamaan. Lisäksi kaksi osallistujaa peruikin osallistumisensa viime tinkaan. Mutta tosi kivoja kortteja on tuloillaan, kun hetken vielä maltatte odottaa! Kiitos ihanista korteista ja osallistumisestanne!!

  VastaaPoista
 22. Outi, oletko saanut mun kahta sähköpostia? Hotmailiin olen laittanut.

  t. PäiviM

  VastaaPoista