Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Lorukorttivaihto #20: Ystävyys VAIHTO TÄYNNÄ

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi: Elefantti Enni
2. Jenni: Ystävä on kuin villasukka
3. Aurinko-omena: Hymy ystävä
4. Maaria: Ystävyys on kuin pikkuinen ukko
5. Elämää hetkessä: Nalle karvatassu
6. Sanna:
7. Minna: Ei yksin kannata murjottaa...
8. Annika:
9. Lea: Kukkia poimin..
10. Riina: Oodi ystävälle (Sari Kanala)
11. Anniina: Onko sun ystäväsi koira tai nalle..
 Aiheiden ja lorujen valinta:Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.


Aihe korteissa saa olla mihin tahansa ystävyyteen liittyvä, ja sen pitää olla lapsia miellyttävä. Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.


Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.


Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on 11.2.2013. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.

Julkaisuluvat:

En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.

Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

Seuraavan vaihdon aihe on arkiset lasten elämään kuuluvat asiat (esim. siirtymät syömään, nukkumaan, puistoon, ulos, hiihtämään, luistelemaan, jumppaamaan, kirjastoon, kauppaan, hampaiden pesulle, muskariin, retkelle jne.). Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

26 kommenttia:

 1. Olisin halukas lähtemään vaihtoon mukaan! :) Tännekö piti ilmoittautuminen laittaa?

  Blogiosoitteeni http://elamaahetkessa.blogspot.fi
  Sähköposti prinsessaneiti@gmail.com
  Löysin blogiisi Salaisen neuleystävän blogin kautta. Kun olen tässä yrittänyt etsiä kivoja blogeja!! :)
  Aihetta mulla ei vielä ole mietittynä... Ehkä sekin tuossa kohta puoliin selviää! :)

  Elämää hetkessä

  VastaaPoista
 2. Elämää hetkessä: Juu, tähän juuri ilmoittautuminen! Mukavaa saada uusia osallistujia! Tervetuloa mukaan! Ilmoittele sit, kun olet valinnut aiheen! :)

  VastaaPoista
 3. Minna: Minulle tuli sähkikseen viesti tähän postaukseen kommentoinnistasi. Kumma kyllä se kommentti ei tässä kuitenkaan näy, mutta ilmeisesti siis osallistut tähänkin? Varaan sulle ainakin paikan nyt.

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä se ilmoittautuminen näky täs sillon kun tein sen ja sen jälkeenki ku kävin kattoon ootko vahvistanut varauksen.. Mut johonki on nyt kadonnut se. Mutta siis osallistun tähänkin!

  Minna

  VastaaPoista
 5. Kiva juttu!! :) Ja kiva, kun mahduin vielä mukaan! Olisko sulla sähköpostiosotetta, johon voisin runoehdotukseni laittaa? Kun mietin, ettei ole samaa, kun jollain muulla...

  VastaaPoista
 6. Lisä kysymys! :D Voiko kortti olla esim. eläimen mallinen? Kun en ole koskaan aiemmin ollut tässä mukana, niin mietin vaan, että minkälaisia kortteja te ootte tehnyt. :) Mun aiheeni olisi nalle. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 7. Minna: Kiva juttu!

  Elämää hetkessä: Mulle voi laittaa sähkistä osoitteeseen o.k@hotmail.fi. Kortti voi kernaasti olla eläimen muotoinen. Voi olla minkä muotoinen vaan, kunhan ei ole isompi kuin mitä tuolla koko -osiossa olen kertonut. Mikä sun valitseman lorun nimi on siis? Voit laittaa siitä vastausta vaikka tuonne sähkikseen. Ja onhan se siis ystävyys -aiheinen, vaikka on myös nalle -aiheinen?

  VastaaPoista
 8. Maaria valitsee "ystävyys on kuin pikkuinen ukko" alkavan lorun, jonka oikeaa nimeä en tiedä.

  VastaaPoista
 9. Maaria: varaan sulle sen. laitathan mulle sähköpostiin vielä oman sähkiksesi!

  Elämää hetkessä: Vastattu. :)

  VastaaPoista
 10. Mulle vois varailla lorun joka alkaa näin: Kukkia poimin...

  T.Lea

  VastaaPoista
 11. Minnalle loru joka alkaa "Ei yksin kannata murjottaa"....

  VastaaPoista
 12. Jos mä vielä seuraavaan vaihtoon tuun mukaan =) "Miks kukaan ei sanonut että tähän jää koukkuun?" Varaisin Hammaspesun jos vapaaan? T. Lea

  VastaaPoista
 13. Lea: Hahaa! Tähän jää niiiiiin koukkuun! ;) Miksi luulet, että olen pitänyt 20 lorukorttivaihtoa.. heh. Mä meinasin seuraavaan vaihtoon ottaa ite Hertta harjaa hampaat -lorun. Olis ollu kiva, jos vaihdossa olisi ollut aina vaan yksi loru yhteen arkiseen tapahtumaan liittyen, mutta jos nyt et muuta keksi, niin voi se liittyä hampaiden pesuunkin, kunhan ei ole sama loru kuin tuo mun. Miten on?

  VastaaPoista
 14. Voin ottaa käsien pesun =) Jos vaan saan päähäni miten se menee... Yritän kovasti saada sen päähäni..

  VastaaPoista
 15. Osaisko joku auttaa tän lorun kanssa

  "Jos vettä ja saippuaa osaat käyttää...
  Lika ja pöpöt vedellä kellistä,
  ne ei tykkää saippua vellistä."

  Noi lauseet siitä vaan muistan... Tää oli joskus aikoinaan jonkun työpaikan vessassa =) Että voi olla että ei ole varsinaisesti lasten loru, mutta muokattavissa varmaan jos kokonaan muistais...

  Jos en saa päähäni enempää niin onko liian lyhyt jos laitan vaan että lika ja pöpöt vedellä kellistä, ne ei tykkää saippua vellistä?

  VastaaPoista
 16. Lea: En kyl osaa auttaa. En oo ikinä kuullut tuollaista. Ihana loru olis kyllä! Ja ei toi nyt liian aikuismaiselta kuulosta. Jos et muista kokonaan, niin voit laittaa tonkin osan siitä!
  Osaiskohan kirjaston tätit auttaa tässä?!

  VastaaPoista
 17. Heippa! kaivuri ja sairaanhoitaja- korttien jälkeen ilmoittautuisin lasten elämään kuuluvat asiat -vaihtoon lorulla;

  "Naulakon päälle nostan lakin.
  Ripustan puulle toppatakin.

  Saappaani seisoo seinää vasten.
  Siellä ne seuraa leikkiä lasten. "

  VastaaPoista
 18. Hei!

  Onko vielä vapaata tässä tulevassa siirtymätilanteet yms.-vaihdossa? Jos mahtuu, niin ottaisin vessassa käynnin loruni aiheeksi eli "Vessajuttu" ois tiedossa... :)

  Terkuin Mirkku

  P.S. Laitatko mulle Pajupellon blogin sähköpostiin osoitteen, mihin lähetän ne Tunne-vaihdon lorut? Ne on mulla jo valmiina! :) osoite siis oli pajupellonperhepaivakoti@gmail.com

  P.P.S Loppusyksy oli vähän hiljasta aikaa blogin suhteen, kun en oikein jaksanut panostaa siihen täysillä, mutta nyt siellä on paljon uutta meidän alkuvuoden juttua, kun intoa taas riittää joululoman jälkeen!

  VastaaPoista
 19. Niin ja hei, otatko vastaan toiveita vaihtojen aiheista?

  Uni-lorut ja leikkiminen olisivat kivoja aiheita loruvaihtoon. :)

  Mirkku

  VastaaPoista
 20. Mirkku: Varasin sulle Vessajutun.. :) Laitan kohta sähkistä osoitteesta.
  Joo, se menee vähän kausittain toi innostus ja jaksaminen blogitouhuihin myös mulla.
  Toiveita voin kuunnella mielelläni, mutta en lupaa ottaa niitä varsinkaan jos on ollut jo jonkun teemainen vaihto, mut joskus voin kyl ottaa uudestaankin. Mut mielelläni olen kyl toiveitakin ottanut vastaan ja toteuttanutkin, kunhan aina väliin omiakin toiveita.. ;) Unilorut oli jo aikaisemmin, mut joskus myöhemmin voi ottaa uudestaan sen. Leikkimistä ei ole ollut, se vois olla joku kerta. :)

  VastaaPoista
 21. Yhden kortteja edelleen odottelen. LÄhettelen sitten, kun saan ne.

  VastaaPoista
 22. Hei! Minna ilmottautuis myös mukaan seuraavaan lorukorttivaihtoon, eli ne siirtymätilanteet. Aihetta varailisin myöhemmin..

  Minna

  VastaaPoista
 23. Minna: Kiva juttu! Varaan sulle paikan!

  Viimeiset kortit ystävyys vaihtoon tulivat viime perjantaina. Pahoittelut, etteivät ehtineet ystävänpäiväksi. Huomisen tai viimeistään ylihuomisen postiin ehdin käydä viemässä.

  VastaaPoista