Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Lorukorttivaihto #19: Tunteet

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi: Kiukkulaulu
2. Annika:
3. Lea: Räyhäpäivä
4. Mirkku: Nauruloitsu
5. Tea: Onnellinen päivä
6.  Maaria: Känkkäränkkä
7.  Jenni:
8.
9. Aurinkotäti: Tunnemyrskyä
10. Minna: Keisari Kukkeli-Kuu
11. Anniina: Iloinen laululoru
12. Jenny: Tunteellinen siiliAiheiden ja lorujen valinta:Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.


Aihe korteissa saa olla mihin tahansa tunteisiin liittyvä, ja sen pitää olla lapsia miellyttävä. Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.


Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.


Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on 4.3.2013. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.

Julkaisuluvat:

En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.

Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

Seuraavan vaihdon aihe on ystävyys. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

25 kommenttia:

 1. aurinkotäti ilmoittautuu mukaan, aiheena luultavasti kiukun ymmärrys loru... uusi lorukorttivaihtaja olen, ihan ensikertalainen, idean löysin fb:n lasten kanssa askartelevien ideapankista. blogini saa linkittää :www.aurinkoipanat.blogspot.com Sähköpostini: katri.montonen@phnet.fi

  VastaaPoista
 2. Aurinkotäti: LÄmpimästi tervetuloa mukaan vaihtoihin! :) Varaan sulle tuon Kiukun ymmärrys lorun. Voit vielä vaihtaa, jos tuntuu siltä (kunhan ei ole muilla samaa).

  VastaaPoista
 3. Aurinkotäti vaihtaa vielä aiheen, eli uusi aihe on TUNNEMYRSKYÄ.

  VastaaPoista
 4. Aurinkotäti: Selvä homma! Vaihdetaan se! :)

  VastaaPoista
 5. Mä haluaisin kanssa mukaan =) Samasta paikasta aurinkotätin kanssa tämän bongannut, tosin olen tainnut käydä kurkkimassa tätä tai vastaavaa palstaa aiemminkin.
  Lorua vielä en osaa sanoa, etsin arkistoista jonkun kivan =)
  Voiko tässä samalla ilmoittautua tuohon seuraavaankin ja saako ne kortit lähettää yhtä aikaa? Mä kun alan kortteja tekeen, niin sitten teen niitä mielellään tosi monta kerrallaan. =)
  Sähköpostiosoitteeni voisin laittaa johonkin muualle, ettei tule tähän julkisesti näkyviin, jos sopii?
  Maaria

  VastaaPoista
 6. ja onkohan noi palautuspäivät nyt ihan ok, tässä palautuspäivä on 4.3 ja seuraavassa 11.2?
  Maaria

  VastaaPoista
 7. Maaria: Tervetuloa mukaan vaihtoihin! Ilmoittele lorut sitten myöhemmin. Voit ilmoittautua myös tuohon seuraavaan vaihtoon ja saat lähettää yhtä aikaa toki. Päätä itse sitten, laitatko vain yhden palautuskuoren vai molemmille vaihdoille omat kuorensa. JOs laitat vaan yhden, niin huomioi erityisesti sitten, että postimaksut riittää kaikkiin kortteihin. Sähköpostiosoitteesi voit laittaa mulle o.k@hotmail.fi. Ja palautuspäivät meni vähän hassusti sen takia, kun olin aiemmassa vaihdossa luvannut, että seuraava vaihto liittyy tunteisiin ja sen jälkeen halusin tehdä ystävyys vaihdon, mutta älysinkin, ettei siihen ole kauheasti aikaa jäljellä, niin laitoin sen palautuspäivän sitten aikaisemmaksi, jotta kortit ehtisi ystävänpäiväksi kaikille. :)

  VastaaPoista
 8. Ja tähänkin vaihtoon voisin lähteä mukaan, jos vain mahtuu! JA ilmoitan tähänkin lorun/laulun piakkoin, mietin vielä. Eli s-posti minnamoi88(ät)luukku.com.

  Minna

  VastaaPoista
 9. Minna: Kiva juttu! Veit viimeisen paikan. :)Laittelen piakoin sähköpostilla osoitteen, mihin voitte noita lähetellä!

  VastaaPoista
 10. Maaria valitsee känkkäränkän =)
  p.s. saithan sähköpostiosoitteeni?

  VastaaPoista
 11. Maaria: Varaan sulle sen. Sähköpostia ei ole tullut. Laittaisitko uudestaan? Jos ei vieläkään tule, niin annan sitten jonkun toisen osoitteen.

  VastaaPoista
 12. laitoin nyt uudestaan s.postia osoitteeseen o.k@hotmail.fi
  Toivottavasti nyt tulee perille
  Maaria

  VastaaPoista
 13. Hei laitan s.postiosoitteeni tulemaan myös fb profiiliisi, eli siis siihen, millä ilmoitit tästä tuolla lasten kanssa askartelevien ideapankissa. Luulis tulevan perille =)

  M

  VastaaPoista
 14. Maaria: Joo, ei se tullut jostain kumman syystä vieläkään sähkikseen, mutta hyvä idea että laitoit fb:hen, sieltä löytyi! Kiitos!

  VastaaPoista
 15. Minnalle siis keisari kukkelikuu laulu/loru!

  VastaaPoista
 16. Hei, joudun perumaan osallistumiseni tähän vaihtoon. T. aurinko-omena

  VastaaPoista
 17. Selvä Minna, varaan sen!

  Ja harmi juttu Aurinko-omena! Toisella kertaa sitten.. :) Kiitos infosta!

  VastaaPoista
 18. Kahden kortit ovat tulleet. Omani ovat myös valmiita. Yksi joutui siis perumaan eli jollei saada vielä yhtä osallistujaa, saatte takaisin kaksi omaa korttianne.

  VastaaPoista
 19. Väännäppäs nyt blondille rautalangasta, että montako korttia tähän vaihtoon pitää tehdä? Viimeisin tieto, mikä minulle on sähköpostilla tullut, on että tähän tehtäisiin 12 korttia, mahdollisesti 13. Omani ovat melkein valmiita, toivottavasti saan postiin tällä viikolla.
  Maaria

  VastaaPoista
 20. Eli 12 korttia piti alunperin tehdä mutta yksi perui joten 11 korttia .

  VastaaPoista
 21. Hei!
  olen ensikertalainen täällä ja hiukan hakoteillä... Kuulin tästä lorukorttivaihdosta työkaveriltani. Osallistuisin tunteet-lorukorttivaihtoon lorulla Pahatuuli ja tuohon lapsen arkielämää-vaihtoon lorulla Lapsi on pipi ja vuoteessa makaa... sähköpostini on minna.tynninenkari@gmail.com

  terveisin Minka

  VastaaPoista
 22. Kääk!

  Koska tähän on tullut näin monta osallistujaa lisää?!?! En ole käynyt katsomassa nyt vähään aikaan, on ollut todella kiirusta nyt pari viikkoa ja lähetin juuri vaan 10 lorukorttia Tunneloru-vaihtoon!! Luulin, että vaihdoissa on vain 10 kerrallaan... :( Jääkö kaksi nyt ilman?

  Tein itselleni kyllä yhden ylimääräisen, että minun kuoreeni ei siis tarvitsisi "Nauruloitsua" välttämättä laittaa, riittävätkö ne sitten? Pitäisi olla lorukortit postissa tulossa, elleivät ole jo tulleet.

  Terveisin
  Mirkku

  VastaaPoista
 23. Mirkku: Siis voi ei! Mä laitoin jo ajat sitten tästä asiasta muistutusviestiä osallistujille, mutta yks toinenkin sanoi, ettei ole tiennyt osallistujamäärästä!! Eikö se viesti ole muillekaan tullut?! Apua! Tehdään sitten niin, että ne jotka on lähettänyt vaan 10 korttia, niin jos käy, niin teille en lähetä teidän omaa takaisin ja sit jos yhdeltä vielä puuttuu kortti, niin mä vaikka monistan itelleni ja annan omani sille, jolta puuttuu. Onko ok?

  VastaaPoista
 24. Tänään en olekaan muuten käynyt postia vielä hakemassa. Mut yhden kortit ainakin myöhästyy vissiin päivällä.

  VastaaPoista
 25. Muuten on kaikkien kortit tulleet mutta yhden kortit tulee vielä huomenna. Katsotaan ehdinkö saada postiin ajoissa.

  VastaaPoista