Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

tiistai 25. syyskuuta 2012

Lorukorttivaihto #18: Ammatit VAIHTO TÄYNNÄ

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä" on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.


Osallistujat ja lorukorttien määrä:

 

Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi: palomies
2.  Ipana: rekkamies
3. Lea: lääkäri/tohtori
4. Seija: kokki
5. Tea: leipuri
6.  Päivi: poliisi
7.  Zirkonella: Räätäli
8. Aurinko-omena:
9. Annika: Agenttinero naru
10. Tanja: sairaanhoitajaAiheiden ja lorujen valinta:


 

Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.

 

Aihe korteissa saa olla mihin tahansa ammattiin liittyvä, ja sen pitää olla lapsia miellyttävä. Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.Lorukortin koko ja ulkonäkö:


 
Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

 
Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

 
Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Vaihtoon osallistuminen:

 
Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.


Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.


 
Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani?

 
Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Korttien lähettäminen:

 
Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.

 

Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on 19.11.2012. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.

 
Julkaisuluvat:

 
En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

 
Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.

 
Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

 
Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

 
Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Seuraavan vaihdon aihe:

 
Seuraavan vaihdon aihe on tunteet. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

27 kommenttia:

 1. SEIJA, kummastako teet lorun kokista vai elänlääkäristä??

  VastaaPoista
 2. Hei, saanko olla taas yliaktiivinen ja ilmoittautua jo seuraan vaihtoon? Loru olis räyhäpäivä! Onko joku sääntö et kuin moneen peräkkäiseen saa osallistua?!

  VastaaPoista
 3. Lea: Joo, totta ihmeessä saat ilmoittautua seuraavaan! Ei ole mitään sääntöä; voit osallistua niin moneen peräkkäiseen vaihtoon kuin ikinä haluat! :D Mä otan ite tohon tunne -vaihtoon sellasen kuin Kiukkulaulu. Varmaan toi sun loru kertoo samantyylisestä tunteesta, mutta eiköhän se oo ihan ok, kun on kuitenkin täysin eri loru. En osaa nyt sanoa, milloin postaan ton uuden vaihdon. Pitää katsella sitä myöhemmin, kun lähden viikon päästä reissuun 2 1/2 viikoksi. Mutta varaan siis ton lorun sulle. :)

  VastaaPoista
 4. Räyhäpäivä alkaa näin...

  Tänään on minulla räyhäpäivä,
  ei viihdy huulilla hymynhäivä.
  Suusta kuuluu vain murinaa,
  laulutkin turhaa lurinaa.

  Ei kai ole sama?!?

  VastaaPoista
 5. Lea: Ei ole sama. :)

  Mainostakaa hei ihmiset tätä ammatti -vaihtoa, jos saataisiin tuo viimeinenkin paikka täytettyä!

  VastaaPoista
 6. Olenkin unohtanut ilmoittaa, että teen lorun poliisista.

  Mäkin voisin varata paikan seuraavasta vaihdosta! Käykö hymystä kertova loru?

  VastaaPoista
 7. Päivi: Ok, varaan sen sulle. Ja varaan paikan seuraavaankin vaihtoon. Mietin tuota hymy -aihetta. Kyllähän se tavallaan liippaa läheltä tunteita, mutta olisi ollut kiva, että siinä lorussa käsiteltäisiin ihan sitä tiettyä tunnetta nimeltä. Eikö siinä puhuta mitään iloisuudesta tai onnellisuudesta?

  VastaaPoista
 8. Heippa Outi!

  Minäkin voisin varata paikan jo seuraavasta lorukorttivaihdosta. Mietin vielä sitä tunnetta tarkemmin, minkä valitsen ja ilmoittelen sitten.

  T: Tea

  VastaaPoista
 9. Heissan!

  Voisin valita seuraavaan vaihtoon loruksi Onnellinen päivä.
  T: Tea

  VastaaPoista
 10. Hei! Haluaisin mukaan korttivaihtoon!

  Aivan mahtava idea! :)

  Kerään erilaisia lorupusseja ja teenkin niitä myös usein itse omalle ryhmälle käsillä olevan teeman mukaan.

  Ilmoittaudun tuohon TUNNE-vaihtoon lorulla "Nauruloitsu", jos vielä on tilaa? Toinen vaihtoehto on loru mielialoista (suuttumus/ilo), jos se on parempi? Nauruloitsu vaan on tosi hauska ja sillä saa loitsittua harmaankin aamun iloiseksi! Luetaan usein aamupiirillä päivän alkajaisiksi.

  Vaikka en kyllä ihan tiedä ymmärsinkö ohjeistuksen ihan varmasti, mutta eiköhän se selviä... Ilmoitat siis päivämäärän, mihin mennessä kortit (10 kpl samanlaista korttia) pitää postittaa ja postitusosoitteen sähköpostiin? Kuoreen mukaan tyhjä kuori varustettuna omalla osoitteella ja postimaksu maksettuna? Ymmärsinkö oikein?

  Pidän blogia pajupellonperhepaivakoti.blogspot.fi ja saat mielellään liittää linkin blogiisi. Linkitin jo omasi Pajupeltoon! :) Sähköpostiosoite on pajupellonperhepaivakoti@gmail.com.

  Niin ja käytän yleisesti tuota Mirkku-nimeä, jonka saa mainita korttien yhteydessä. Korteistani saa julkaista kuvia.

  Kutkuttavan jännää...!!

  Terkuin
  Mirkku

  P.S. Löysin tänne kollegan blogia selatessani ja tietty kiinnostuin loruista... :)

  VastaaPoista
 11. Mirkku: Tervetuloa mukaan lorukortteilemaan! Ihanaa saada uutta väkeä! Tunnevaihtoon mahtuu vielä. Lisäsin sinut viidenneksi osallistujaksi. Ja varasin sulle tuon nauruloitsun. Kuulostaa mahtavalta! Tosi mielelläni kuulisin kyllä tuon suuttumukseen ja iloon liittyvän lorunkin, jos haluaisit jakaa sen vaikka näissä kommenteissa.. :)

  Ymmärsit ohjeet ihan oikein. Laitan osallistujile sähköpostissa tosiaan mun osoitteen sitten, kun vaihto on täynnä. Ja siis tästä vaihdostahan tulee vielä ihan oma postauskin. Tulin juuri pitkältä reissulta enkä ole ehtinyt postaamaan tästä vaihdosta vielä omaa päivitystä. Siitä selviää sitten palautuspäivä. Nyt olen ottanut vasta ennakkoilmoittautumisia vastaan.

  Pitääpä käydä tuota sun blogia paremmalla ajalla kurkkasemassa.

  P.S. Pahoittelut, kun vastaan näin myöhään. Yleensä vastaan hyvin pian, mutta tosiaan tulin juuri reissusta.

  VastaaPoista
 12. Kiitos vastauksesta, joka oli kyllä pikainen, juurihan tuon kommenttini lähetin!!! :)

  Selvä, siis Nauruloitsu vaihtoon ja tässä on se toinen loru mielialoista, periaatteessa käsittää kaksi eri lorua:

  "Silloin kun oikein suututtaa,
  niin minä menen nurkkaan.
  Sieltä vähän pöydän takaa
  yhdellä silmällä kurkkaan."

  "Silloin kun oikein naurattaa,
  niin istun jakkaralle.
  Pistän naaman virneeseen
  ja kielen makkaralle."
  (runoilija tuntematon)

  Blogissani kerron meidän ryhmän tapahtumista ja toiminnasta. Lisäksi löytyy vinkkejä mm. askarteluun ja hyväksi koettuja reseptejä.

  Meillä pyöritetään siis kunnallista perhepäivähoitoa parityöskentelynä elikkä meillä on täällä kaksi hoitajaa ja ryhmässä 8 lasta + pari omaa koululaista pyörii seassa iltapäivisin... Oma kuopus vielä kuuluu hoitoryhmään.

  Lisäksi puran blogin kautta kirjoitusvimmaani, eli kirjoitan sinne silloin tällöin juttuja liittyen kasvattamiseen yleensä sekä varhaiskasvatukseen ja lasten hoitoalaan. Elikkä alan teoriaakin sieltä löytyy, jos kiinnostusta riittää ja jaksaa lukea... :)

  T:Mirkku

  VastaaPoista
 13. Mirkku: Hih! Mitenkä minä jotenkin vaan aattelin, että oot laittanut sen viestin ajat sitten enkä edes tarkistanut, milloin olet sen laittanut.. Heheh! Ei ole oikein pää ihan kohdillaan vielä jetlagissa ja muussa hötäkässä tässä.

  Kiitos lorusta! Tollaisia tunteisiin liittyviä loruja otan niin mielelläni vastaan! Ja erilaisiin arkisiin tilanteisiin liittyviä.

  Mielelläni kyllä käyn joku kerta blogiasi vilaisemassa. Itse olen vuosia ollut päiväkodissa opettajana, mutta nyt viime keväästä asti olen ollut yksityisenä perhepäivähoitajana, kun en halunnut laittaa omia lapsia vieraalle hoitoon, niin nyt on sitten omien kahden lisäksi kaksi vierasta hoitolasta.

  Onko tuo ollut teidän toive saada olla ryhmäperhepäiväkodissa sinun kotona, vai miten olette sellaiseen ratkaisuun päätynyt? Meilläpäin on etupäässä jokainen hoitaja omassa kotonaan yksin.

  VastaaPoista
 14. Tea: Nyt vasta huomasin sinun viestisi. Sori! Varaan sullekin joo paikan seuraavasta vaihdosta! Kiva juttu!

  VastaaPoista
 15. Samasta syystä itsekin alunperin perhepäivähoitajaksi päiväkotihommista lähdin, sillä esikoista odottaessani alkoi tuntua hölmöltä laittaa oma lapsi vieraalle hoitoon ja mennä hoitamaan muiden lapsia.

  Tässä saan toteuttaa myös sitä ammatillista puolta ja saan olla omien lasten kanssa joka päivä, sillä omakotitalon asuntolaina ei antanut myöten jäädä kotiin pelkästään omien kanssa.

  Tosin omat ongelmansa on aiheuttanut lasten tuntema ristiriita siitä, että päivällä äiti on jotain muuta kuin äiti ja koti jotain muutakin kuin oma koti ja illalla taas ei (4-5 vuotiaana alkavat ymmärtää, mikä tässä hommassa mättää ja nousevat kapinaan. Siihen asti on vaan ollut kivaa, kun saa kotiin leikkikaveria.). Tosin meillä on rajattu tämän seikan helpottamiseksi hoitotilat erikseen yksityisistä tiloista (erillinen kuraeteinen, leikkihuone ja nukkari sekä oma vessa) eli omilla lapsilla on yläkerrassa omat huoneet ja omat lelut. Alhaalla käytössä on "hoidon" lelut.

  Keskimmäinen tosin on reagoinut rajummin kuin kaksi muuta, jopa niin että harkitsin jo lapun laittamista luukulle ja siirtymistä päiväkotiin takaisin. Toisaalta nautin siitä, että saan tehdä kotona oman alan töitä eikä tarvitse lähteä mihinkään. Onneksi tilanne helpottui, kun keskimmäinen siirtyi eskariin ja on siellä tasavertainen muiden lasten kanssa suhteessa aikuisiin.

  Lähihoitajana tein eri mittaisia sijaisuuksia päiväkodeissa ja vuodesta 2005 lähtien olen ollut perhepäivähoitajana omassa kodissa. Nyt kolmatta toimintavuotta olemme tehneet parityötä.

  Alunperin kiinnosti yksityisen ryhmiksen perustaminen, mutta alan yksityisyrittäjäksi ryhtyminen tuntui taloudellisesti arveluttavalta enkä löytänyt kumppania hankkeeseen.

  Olin kuullut tällaisesta mahdollisuudesta ja ehdotin esimiehelle, että olisin valmis kokeilemaan tällaista ratkaisua. Yllättäen siihen tulikin nopeasti tilaisuus ja olen nauttinut kovasti! Lapsia on enemmän, joten kodin tiloiltakin vaaditaan hiukan enemmän, mutta vastaavasti saa enemmän mahdollisuuksia ryhmätoimintaan ja leikkikaveria löytyy sekä työ parin kanssa on mielekästä.

  Toinen aikuinen on tukena kantamassa vastuuta ja jakamassa töitä. Esimerkiksi meillä jaetaan keittiövuoro vuoropäivin eli joka toinen päivä toinen laittaa ruuan sekä siistii ja imuroi paikat päivän päätteeksi ja toinen on lasten kanssa eli valvoo leikkiä, vetää aamupiirin, ulkoilee ja nukuttaa päivälevolle.

  Voimme toteuttaa toimintaa kuten parhaaksi näemme ja lisäksi tässä on muitakin hyviä etuja yksityiseen verrattuna eli lapsilla varahoitopaikka, palkka turvattu, lomat ja lomarahat...

  Suoritin ihan huvikseni perhepäivähoitajan ammattitutkinnon työn ohessa, kun siihen tarjoutui niin hyvä tilaisuus pari vuotta sitten. Ja silloisen opettajani kannustuksesta on alkanut toden teolla kiinnostaa alan opettaminen, mutta sitä varten pitäisi kouluttautua lisää.

  LTO:n opinnot olisi ilmeisesti seuraava tarvittava ponnistus ja opettajan pedagogiset opinnot, jotta pääsisi virallisesti opettamaan, mutta tässä perhe-elämänvaiheessa päätös täysipäiväisesti opiskelemaan lähtemisestä tuntuu tosi isolta ja vaikealta päätökseltä. Kohta pitäisi päättää, mitä sitä haluaa isona tehdä, kun ikääkin on jo myös 33v. (-79 tässä itsekin ollaan!)...

  Tätä lasten kanssa tehtävää työtä en kuitenkaan halua lopettaa. Osa-aikainen opettaminen toisi silti oman positiivisen ja virkistävän haasteensa lasten kanssa tehtävän työn vastapainoksi.

  Ehkä juttelemme lisää esim. sähköpostilla tms. Olisi kiva tutustua paremmin! Tunnut kovin samanhenkiseltä "tyypiltä"! :)

  Mirkku

  VastaaPoista
 16. Outi, tuliko mun lorut perille jo?!?

  VastaaPoista
 17. Lea: Tuli kyllä, kiitos!

  Kaksi osallistujaa lähettää omat korttinsa myöhässä. Laittelen kortteja takaisinpäin teille sitten sen jälkeen!

  VastaaPoista
 18. Joo ja anteeksi, olen toinen noista myöhässä lähettäneistä. Olin merkannut palautuspäivän kalenteriini aivan väärin :( Tiistaina olen kuitenkin kortit postilaatikkoon laittanut ykkösluokan merkillä ja nyt ollaankin vähän ihmeissämme, kun kortit eivät vielä eilen olleet saapuneet Outille. Käyn tänään postissa ilmoittamassa asiasta!

  Päivi

  VastaaPoista
 19. Kävikin ilmi, että tuo kyseinen postilaatikko tyhjennetään vain kahdesti viikossa. IHania kortteja on kyllä luvassa, kun vielä maltatte tovin odottaa. :)

  VastaaPoista
 20. Tänään tuli vihdoin ne myöhästyneet kortit! Mutta valitettavasti joudun lähettämään teille omaa korttianne kaksi kappaletta, koska yksi osallistuja jättäytyi pois vaihdosta. Mutta nyt pääsen laittelemaan kuoreen. Yritän ehtiä tänään viemään postilaatikolle, mutta postin kuljetettavaksi ei ehdi tänään.

  VastaaPoista
 21. Hei!

  Onko tässä kyseessä tuo ammatit-lorut, vai jo se Tunne-lorusarja?

  Olen odotellut tietoa, koska tunneloru pitää lähettää ja osoitetta. Varasin siis siitä paikan kun en ehtinyt enää ammattiloruihin mukaan. Olenko tipahtanut kärryiltä?

  Mirkku

  VastaaPoista
 22. Moikka! Jokaisesta vaihdosta tulee aina oma postaus, joten sinä olet siis kommentoinut tähän Ammatti -vaihtoon, joka on jo ollut (otsikossa lukee mistä vaihdosta on kyse). Tunne -vaihtoa en ole vielä postannut, kun on ollut kaikenlaista hässäkkää tässä. Pahoittelut. Sen takia en tuohon postaukseen koskaan laitakaan etukäteen seuraavan vaihdon aikataulua ennenkuin postaan siitä oman vaihtoilmoituksen, jolloin tiedän tarkemmin tuon palautuspäivän. Olen kuitenkin ottanut ennakkoon ilmoittautumisia siitä huolimatta vastaan osallistujien pyynnöstä. Mielessä on kyllä ollut tämä uusi tunne- vaihto. Yritän saada mahdollisimman pian tehtyä siitä postauksen. Pahoittelut vielä, kun olet turhaan joutunut odottelemaan!

  VastaaPoista
 23. Kiitos vastauksesta!

  Ei se mitään, ei tässä turhaan ole odoteltu, luulin vain, että on mennyt minulta jotain ohi ja olen jo pudonnut kelkasta, kun en ole myöskään itse ehtinyt paljoa koneella tässä roikkua. :) Kiirusta pitää!

  Odotellaanpa siis vielä rauhassa, eikä hätäillä turhia!
  :)

  VastaaPoista