Tämä blogi on omistettu kokonaan järjestämilleni vaihdoille. Etupäässä ne ovat lorukorttivaihtoja, mutta silloin tällöin tulee järjestettyä muunlaisiakin vaihtoja.

torstai 19. tammikuuta 2012

Lorukorttivaihto 16: Ystävyys -> 1 PAIKKA VAPAANA

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä"on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ainakin ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan näitä ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.

Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!
Osallistujalista:


1. Outi: Nalle karvatassu, vallaton ja hassu...2. Päivi:Ystävyys on kuin pikkuinen ukko


3. Sanna K.: Minun ystäväni on kuin villasukka4. Mintsu: Nalle Puh sanoi: Ystävyys on sitä...5. Zirkonella: Oma runo6. Annika:


7. Marelo: Ollaan ystäviä jookos, niin kuin ananas ja kookos8. Katja: Ystäväni, olet elämäni aurinko


9. Minna: Sammakko


10.
Aiheiden ja lorujen valinta:


Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.
Aihe korteissa saa olla mikä tahansa ystävyyteen liittyvä. ja sen pitää olla lapsia miellyttävä. Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia. Loru (tai laulu) voi olla joko lainattu tai itse keksimäsi.

Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.


Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla. Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.
Vaihtoon osallistuminen:Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.

Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut... :)

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.
Korttien lähettäminen:Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin, kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Nykyään posti myy ainoastaan 2. luokan helposti -kuoria. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.

Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.
Palautuspäivä:


Palautuspäivä on keskiviikkona 8.2.2012. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin. Palautuspäivän jouduin laittamaan näin pian sen takia, että ehtisin lähettää lorukortit takaisin teille ennen ystävänpäivää.
Julkaisuluvat:
En kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.
Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:


Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin ei huolta; vedän lorukorttivaihtoja tasaiseen tahtiin koko vuoden läpi. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.
Seuraavan vaihdon aihe:Seuraavan vaihdon aihe on erityisesti pojille sopivat aiheet. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.
Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?

33 kommenttia:

 1. Mukana! Ilmoitan lorun myöhemmin, pitää vähän miettiä vielä.

  Palautuspäivästä pieni tarkennus ...koskahan se on ;)

  VastaaPoista
 2. Minä ooon mukana!! :D

  Loru ois Minun ystävä on kuin villasukka...
  E-mail: Sanna.kiikola@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Päivi: Kiva juttu! Mitähän tähänkin olen sotkenut. Siis 8.1 keskiviikko on palautuspäivä, että kortit ehtisi tulla minulle ja minä lajitella ne teille lähtemään ajoissa ystävänpäiväksi.

  Sanna: Voi kun kiva, että valkkasit ton lorun! Se on niin ihana!

  VastaaPoista
 4. Eikä menny vieläkään oikein.. Siis 8.2!

  VastaaPoista
 5. Voinko osallistua tähän munamiehen laululla ystävyydestä :=)

  VastaaPoista
 6. no niin pääsinpä koneelle :)mä voisin osallistua nalle karvatassu iloinen ja hassu.
  sähköposti osoite:m.kiviharju@hotmail.com
  ja blogi mintsu71.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Aurinko-omena: Mulla ei oo mitään hajua, mikä toi laulu on.. Jos se on lapsille soveltuva, niin mikäs siinä sitten. :D

  Mintsu: Kerrotko, miten tuo koko loru menee? Kun siinä on vaan yksi sana erilainen kuin tossa mun valitsemassa lorussa. Ettei olis sama?

  VastaaPoista
 8. Laita mullekkin yksi paikka.. :) Kehittelen itse jonkin runon siihen...

  VastaaPoista
 9. Teen lorukortin lorusta Ystävyys on kuin pikkuinen ukko..

  VastaaPoista
 10. Päivi: Varaan sen sulle.

  4 vapaata paikkaa. Saa mainostaa!

  VastaaPoista
 11. se menee niin nallekarhu iloinen ja hassu löysi pienen sydämen punaisen ja lämpöisen luokse hyvän ystävän.sydämen mä lähetän

  VastaaPoista
 12. jos on sama niin voin vaihtaa siihen nalle puh sanoi:ystävyys on sitä....

  VastaaPoista
 13. Mintsu: Joo, valitettavasti samasta lorusta on kyse. Tosin toi mun on vähän pitempi versio. Mutta tosi kiva, et on sulla jo toinen loru mielessä! Mä varaan sulle sen nalle puhin! :D

  VastaaPoista
 14. no niin nyt pitäs alkaa kortteja tehtailemaan...ne varmaan kumpaanki vaihtoon voi laittaa sit samassa kuoressa...

  VastaaPoista
 15. Mintsu: Voi laittaa samassa kuoressa. Ja jos haluat et laitan takaisinkin samassa kuoressa, niin sekin sopii, kunhan postimerkkejä on tarpeeksi. :D

  VastaaPoista
 16. Marelo mukaan ja aihe hakusessa vielä

  VastaaPoista
 17. laitatko mulle mailia spostiini. Olen hukannut osoitteesi ja en voi ilmoittautua paremmin.
  lvaihtoja @ gmail.com

  VastaaPoista
 18. Heij! Huomasinpas katsoa onko jotain uutta tekeillä :) Eli Jutta ilmoittautuu mukaan ja aihe tulee perässä :)

  VastaaPoista
 19. Ihanaa, lisää osallistujia! Huomasittehan, että satuhahmot -vaihtoon tarvittaisiin myös lisää osallistujia!!

  Marelo: Paikka varattu! Laitan kohta sähkistä.

  Kaunisluonne: Huomasitpas hyvään aikaan! Paikka varattu!

  VastaaPoista
 20. Kaunisluonne/Jutta: Laitatko mulle sähkisosoitteesi kans!

  VastaaPoista
 21. moikka etkö ole saanut loruani: Se alakaa ollaan ystäviä jookos, niinkuin ananas ja kookos,,,,, ja kortit ovat tänään lähteneet matkaan 2 luokassa

  VastaaPoista
 22. Marelo: Sain lorusi kiitos! On ollut vaan niin huisketta, etten ole ehtinyt päivittää. Pahoittelut.

  VastaaPoista
 23. Heijps! Nyt joudun sairastelujen vuoksi perumaan osallistumiseni, ei nuo kortit nimittäin tuossa taida keskenään valmistua :(

  VastaaPoista
 24. Kaunisluonne: No onpa kurjaa! Mutta eihän näille mitään voi. Paranemisia sinulle! :D

  VastaaPoista
 25. miten on , onko tämä vaihto tulossa jo tänne päin vai odotetaanko vielä 2 tulijaa?

  VastaaPoista
 26. Hei jos tarvii vielä tulijoita niin kaverini katja lupauti avuksi yhden kortin verran. Laitoin aulle tulemaan asiasta s.postia

  VastaaPoista
 27. Marelo: Oho!! Mulle ei oo tullu ilmoituksia, et tänne on tullu viestejä! Sori! Kortit ei ole vielä lähtenyt teille takaisin, kun en ole saanu vielä kaikkien osallistujien kortteja. Mielellään otetaan Katja mukaan! Kiva juttu!

  VastaaPoista
 28. marelöo ja katja sanoo ettemme tarvii niitä ylimääriäsiä kortteja jos tulee niin (omia takaisinpäin)

  VastaaPoista
 29. Onko piankkoin tulossa uutta vaihtoa vai onko tämä vielä voimassa?

  VastaaPoista
 30. Outi: Mullakin ois taas aikaa osallistua johonki vaihtoon!! :)) T. aurinko-omena

  VastaaPoista
 31. Phedra ja Aurinko-omena: Juu, tämä blogi on kyllä vielä elossa, vaikka hiljaiseloa onkin ollut. Poika-aiheinen lorukorttivaihto sekä ammatti-aiheinen olisi tulossa jossain vaiheessa. On ollut itsellä niin monta rautaa tulessa, ettei ole ehtinyt. Kiitos, kun kyselitte vaihtojen perään, pitääpä nyt tormistautua ja saada laitettua ainakin tuo pojille sopiva vaihto nyt alkuun pystyyn.

  VastaaPoista